Blace: Burgić muti vodu u vrtiću ,,Naša radost"?! Pritisci na zaposlene se pojačavaju?!

Blace: Burgić muti vodu u vrtiću ,,Naša radost"?! Pritisci na zaposlene se pojačavaju?!

Redakcija Otvorenosr.rs ranije je izveštavala o nearelizovanim sredstvima (oko 20 miliona dinara) koja su povučena u republički budžet usled neispunjavanja ugovornih obaveza od strane izvođača na poslu dogradnje vrtića ,,Naša radost" tj. prve faze ovog projekta u predviđenim rokovima i izostanku odgovarajućih prijava od strane opštinske vlasti zbog nepoštovanja ugovornih obaveza. Preduzeće ,,Metal Plast Pavlović" čiji je vlasnik, odbornik Srpske napredne stranke u lokalnoj skupštini u Blacu bilo je izvođač radova na pomenutom poslu dogradnje vrtića.

Fotografija: Privatna arhiva 

Trenutno je na sceni pokušaj od strane predstavnika opštinske izvršne vlasti da zamute vodu i da odgovornost za neralizovana odobrena sredstva iz republičkog budžeta prebace na upravni odbor, zaposlene i direktorku vrtića ,,Naša radost", iako oni nemaju nikakve dodirne tačke sa ovim poslom.

Paralelno sa tim vrši se presija od strane opštinske izvršne vlasti na zaposlene u ovoj ustanovi da ne učestvuju u komisiji za realizaciju prijema radnika po konkursu , a sve sa ciljem da se ne bi ispoštivala zakonska  obaveza formiranja ove komisije, a što bi za posledicu imalo smenu aktuelne direkorke , a nakon toga promenu sastava upravnog odbora ove ustanove. Ovakva upravljačka struktura bila bi stavljena u službu prebacivanja odgovornosti za neralizovan posao dogradnje vrtića sa predsednika opštine Ivana Burgića, i vlasnika preduzeća ,,Metal Plast Pavlović", Dragana Pavlovića na predhodni sastav upravnog odbora, zaposlene i direktorku ove ustanove sa čim oni nemaju nikakve veze.

Iz redova anti Vučić, bojkot opozicije su nam rekli: ,,Kriminal i korupcija je drugo ime za Srpsku naprednu stranku kako na republičkom tako i na lokalnom nivou. Što se tiče konkretno predsednika opštine Ivana Burgića on je ranije pravnosnažno osuđen zbog zloupotrebe službenog položaja dok se nalazio na mestu tehničkog direktora u Javnom komunalnom preduzeću u Blacu i sa tim u vezi treba posmatrati njegovo političko delovanje.

Vlasti Srpske napredne stranke odbrojavaju se poslednji dani, a svi oni koji su vršili pritiske na građane, ucenjivali ih, vršili zloupotrebe i druga krivična dela vrlo brzo naći će se na udaru reformisanog nezavisnog pravosuđa i reformisanog samostalnog tužilaštva."

Nastaviće se...


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...