Blace: Laketićev favorit u Blacu proćerdao 20 miliona dinara republičkih sredstava?! Čime se bavi Darko Laketić, predsednik okružnog odbora SNS-a u Toplici

Blace: Laketićev favorit u Blacu proćerdao 20 miliona dinara republičkih sredstava?! Čime se bavi Darko Laketić, predsednik okružnog odbora SNS-a u Toplici

Kako Otvorenosr.rs saznaje gotovo 20 miliona dinara koja su bila namenjena za drugu fazu projekta dogradnje vrtića ,,Naša radost" u Blacu povučeno je od strane ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i ministarstva populacione politike, a razlog leži u činjenici da izvođač radova u prvoj fazi projekta preduzeće ,,Metal Plast Pavlović" nije u predviđenom roku realizovalo ugovorne obaveze što je dovelo do nemogućnosti blagovremene realizacije druge faze projekta, iako mu je rok realizacije više puta produžavan od strane nadležnih u lokalnoj samoupravi navode nam upućeni u lokalnoj samoupravi.

Projekat je započet sa relizacijom 25.05.2020.godine., a rok za realizaciju bio je 45 dana.

Opština Blace na čijem čelu se nalazi Ivan Burgić, favorit Darka Laketića, predsednika okružnog odbora SNS-a u Toplici, nije realizovala drugu fazu projekta dogradnje vrtića ,,Naša radost" do 31.decembra 2020.godine, a šta joj je bila obaveza i sredstva koja se predhodno bila odobrena od strane nadležnih ministarstava su povučena.

Vlasnik preduzeća ,,Metal Plast Pavlović" Dragan Pavlović odbornik je Srpske napredne stranke u lokalnoj skupštini i istaknuti čelnik SNS-a.

Postavlja se pitanje ko je odgovoran zbog neralizacije 20 miliona dinara obezbeđenih za dogradnju vrtića u Blacu i koja je uloga Darka Laketića u ovom poslu?! Skupština opštine Blace izglasala je na jednoj od predhodnih sednica da se preduzeću ,,Metal Plast Pavlović" isplate iz opštinskog budžeta sredstva za izvođenje radova. Da li je pak trebalo donositi ovu odluku na skupštini ili podneti odgovarajuće prijave zbog neralizacije ugovornih obaveza od strane izvođača u predviđenom roku ili se ovde radi o korupciji u koju su umešani čelnici opštine Blace i prvi čovek SNS-a u Toplici?!

Zapitajmo se čime se bavi lokalna vlast u Blacu na čelu sa Ivanom Burgićem i njen politički mentor, Darko Laketić u trenutku dok predstavnici humanitaraca iz Toplice na čelu sa Dejanom Miloševićem pomažu ugrožene širom opštine Blace, jer su nadležni nemi na probleme tih ljudi?!

Nastaviće se...


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...