Blace: Propalo 20 miliona dinara za realizaciju projekta dogradnje vrtića ,,Naša radost"

Blace: Propalo 20 miliona dinara za realizaciju projekta dogradnje vrtića ,,Naša radost"

Kako Otvorenosr.rs saznaje gotovo 20 miliona dinara koja su bila namenjena za drugu fazu projekta dogradnje vrtića ,,Naša radost" u Blacu povučeno je od strane ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i ministarstva populacione politike, a razlog leži u činjenici da izvođač radova u prvoj fazi projekta preduzeće ,,Metal Plast Pavlović" nije u predviđenom roku realizovalo ugovorne obaveze što je dovelo do nemogućnosti blagovremene realizacije druge faze projekta, iako mu je rok realizacije više puta produžavan od strane nadležnih u lokalnoj samoupravi navode nam upućeni u lokalnoj samoupravi.

Fotografija:Privatna arhiva
Forografija: Privatna arhiva 

Projekat je započet sa relizacijom 25.05.2020.godine., a rok za realizaciju bio je 45 dana.

Opština Blace na čijem čelu se nalazi Ivan Burgić, nije realizovala drugu fazu projekta dogradnje vrtića ,,Naša radost" do 31.decembra 2020.godine, a šta joj je bila obaveza i sredstva koja se predhodno bila odobrena od strane nadležnih ministarstava su povučena.

Vlasnik preduzeća ,,Metal Plast Pavlović" Dragan Pavlović odbornik je Srpske napredne stranke u lokalnoj skupštini i istaknuti čelnik SNS-a.

Postavlja se pitanje ko je odgovoran zbog neralizacije 20 miliona dinara onezbeđenih za dogradnju vrtića u Blacu?! Skupština opštine Blace izglasala je na jednoj od predhodnih sednica da se preduzeću ,,Metal Plast" isplate iz opštinskog budžeta sredstva za izvođenje radova. Da li je pak trebalo donositi ovu odluku na skupštini ili podneti odgovarajuće prijave zbog neralizacije ugovornih obaveza od strane izvođa u predviđenom roku ili se i ovde radi o korupciji u koju su umešani čelnici opštine Blace?!

Nastaviće se...


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...