,,Borci će uvek biti uz svoj narod, državu i decu Srbije"

,,Borci će uvek biti uz svoj narod, državu i decu Srbije"

Godinama, a u zadnjih par meseci deca iz Suvog dola kod Blaca bila su bez prave nege i dok im je baka bila u bolnici. Baka je završila u kolicima i tada je predsednik Gvozdenog puka Srbije Dejan Milošević Kuna pritekao u pomoć. Videvši svoje greške pojavljuje se iznenada direktorka i socijalni radnik Centra za socijalni rad iz Blaca. Ta prva pojava im nije uspela i decu nisu uspeli da uzmu", piše u saopštenju Gvozdenog puka Srbije udruženja boraca Valjevo.

Barikada koju je postavio mali Marko, FOTO: Gvozdeni puk

Barikada koju je postavio mali Marko, FOTO: Gvozdeni puk

U nastavku prenosimo saopštenje boraca:

"Odmah je obaveštena Ministarka za boračka pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević od strane D. Miloševića i Lj. Bradića i to je bilo 04.03.2021. godine i obavezala se da će preduzeti sve aktivnosti u skladu sa Zakonom.

Dana 19.03.2021 godine opet se pojavljuje direktorka i par radnika sa ženom koja navodno treba da preuzme decu-negovateljica, a sve to uz asistenciju policije.

Kao i uvek predsednik Gvozdenog puka Srbije Dejan Milošević Kuna zatekao se tu i to sve snimio i tražio da prekinu sa nasiljem nad decom, pozivao policiju da reaguje ali bez uspeha, jer isti su samo šetali ispred vrata kuće.

Direktorka i radnice su na silu dete od 15 godina Marka, hteli da odvedu, ali se dete branilo i uspelo da pobegne i jedno od odeljenja kuće u kojoj žive i deca i baka i to se vidi na snimku, a šta je bilo iza zatvorenih vrata o tome možemo samo da sumnjamo.

Dejan Milošević Kuna je tražio da policija reaguje i zaštiti dete, međutim, isti to nisu uradili.

U kući su razvaljena dvoja vrata, a Marku su nanete povrede dok je sestra (9) bila kod prvih komšija i tako se spasila od nasilja.

Nastavlja se agonija tih trauma 20.03.2021. godine i dete Marko postavlja barikade u kući plašeći se da će doći ponovo da ga otmu na ovakav užasan način.

Ministarstvo za boračka pitanja i ministarka prof. dr Darija Kisić Tepavčević je osudilo ovako ponašanje.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...