Boško DOBIO i Pink i Informer na sudu

Boško DOBIO i Pink i Informer na sudu

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović dobio je još dve prvostepene presude u njegovu korist - protiv TV Pink i ponovo dnevnog lista "Informer", saopštio je danas ovaj pokret, uz ocenu da su ovakve sudske presude jedina njihova zaštita i odbrana pred javnošću "koja nikada na režimskim medijima ne može da čuje i drugu stranu".

Viši sud; FOTO: N1

Viši sud; FOTO: N1

Kako je navedeno, "najpre je Viši sud u Beogradu usvojio tužbeni zahtev Boška Obradovića i kaznio "Informer" zbog prenošenja neistinitih informacija i povrede ugleda i časti sa 200.000 dinara, a zatim i TV Pink sa 100.000 dinara zbog teksta 'Sram te bilo, fašisto', obavezujući ih da objave presude bez komentara i odlaganja na svojim internet portalima".

Dveri podsećaju da su je Obradović ranije dobio presudu u svoju korist, za povredu časti i ugleda, protiv "režimskih dnevnih listova 'ALO' i 'Informer', kao i prvostepenih presuda protiv Aleksandra Vučića i Gorana Vesića po istom osnovu".

Presuda Višeg suda protiv Insajder tima d.o.o.

Presuda Višeg suda protiv Insajder tima d.o.o.

- Režimski mediji već godinama unazad upravo na nečovečan način tretiraju sve opozicione lidere i druge protivnike aktuelne vlasti. Do sada je sud za izgovorene laži o meni i Dverima kaznio vodeće ličnosti aktuelne vlasti Aleksandra Vučića i Gorana Vesića, ali i Srpsku naprednu stranku, TV Pink i režimske dnevne novine 'Informer' i 'ALO' u ukupnoj visini od milion i 200.000 dinara. To njih ni na koji način ne pogadja niti oni posle svega menjaju svoju uredjivačku politiku već nastavljaju sa istom praksom vređanja svakoga ko drugačije misli - naveo je Obradović u pisanoj izjavi.

Presuda Višeg suda protiv Pinka

Presuda Višeg suda protiv Pinka

Kako je istakao, "jedini način da se sa ovim prekine jesu drakonske kazne u visini kompletnog dnevnog tiraža, kao i zabrana obavljanja medijske delatnosti za medije koji svakodnevno krše zakon, poput TV Pink kojoj je odavno trebalo oduzeti nacionalnu frekvenciju", dodajućio da to "nisu mediji već progandna glasila vladajuće stranke"

- Verujem da nove presude neće ništa promeniti, jer vladajući režim počiva na negativnoj propagandi protiv svakoga ko se usudi da kritikuje vlast i oni od toga neće odustati. Međutim, ovo je važna moralna i javna satisfakcija za mene, moju porodicu i Dveri i dokaz da je sve što su o nama govorili i govore laž - rekao je Obradović.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...