BRUKA! Uništen mural Đinđiću posle 12 sati od obnove

BRUKA! Uništen mural Đinđiću posle 12 sati od obnove

Za manje od 12 sati uništen je mural Zoranu Đinđiću koji je juče obnovila Demokratska omladina uz pomoć OO DS Stari grad.

Oskrnavljen mural Zoranu Đinđiću

Oskrnavljen mural Zoranu Đinđiću

Iako su iz Demokratske stranke prilikom jučerašnje obnove murala naglasili da je do sada više puta bio narušavan od strane ekstremističkih grupa, sinoć se desila identična situacija.

Nepoznati počinioci oskrnavili su mural na platou kod Filozofskog fakulteta.

- Značaj i povezanost dr Zorana Đinđića sa opštinom Stari grad je višestruka. On je na ovoj opštini studirao, radio i živeo, ali njegov značaj za Republiku Srbiju i njene stanovnike je višestruko bitniji, s obzirom da je on bio i ostao simbol progresivne, moderne i evropske Srbije - rekao je juče Nikola Tasić, predsednik OO DS Stari grad.

Originalni izgled obnovljenog murala Zoranu Đinđiću

Originalni izgled obnovljenog murala Zoranu Đinđiću

Očigledno je da atmosfera straha, linča i nasilja koju propagira režim Aleksandra Vučića, inspririsala pojedine ekstremiste da krenu u obračun sa svim simbolima progresa i napretka.

Ako imamo u vidu ko kontroliše ekstremiste u Srbiji, nije teško zaključiti u čije ime je i izvršeno ovo gnusno delo. Međutim, uprkos svemu, ideje Zorana Đinđića nemoguće je uništiti.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...