Cvijan: Čoveka su pretukli, sramota me je šta radi Vučić (VIDEO)

Cvijan: Čoveka su pretukli, sramota me je šta radi Vučić (VIDEO)

Aktivistu Demokratske stranke, Danila Bobića, kidnapovali su i pretukli aktivisti naprednjaka u prostorijama SNS-a u Vrbasu, u oktobru 2013. godine. Iako su vrbaški naprednjaci negirali slučaj, tadašnji visoki funkcioner SNS, Vladimir Cvijan, potvrdio je napad na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

- Evo, otvoreno kažem, napadnut je tokom kampanje za lokalne izbore, on je član Demokratske stranke. Obećali smo građanima, u vreme izborne kampanje 2012. godine, da ćemo imati normalnu državu, da ćemo imati normalne izbore, da više neće biti sukoba tokom izbora, da više neće biti kupovine glasova, ali me je zaista sramota kad vidim da moja SNS i njen lider, još uvek, Aleksandar Vučić, rade upravo ono protiv čega smo se borili - izjavio je Cvijan.

Danilo Bobić; FOTO: Printscreen

Danilo Bobić; FOTO: Printscreen

Podsetimo, Danilo Bobić je rekao za medije da su ga naprednjaci nasilno stavili u automobil i odvezli do njihovih prostorija u Vrbasu, gde je zadobio oko 50 udaraca u telo.

Tadašnji zamenik predsednika Demokratske stranke, Bojan Pajtić, optužio je Srpsku naprednu stranku da su njene pristalice pretukle aktivistu demokrata u mestu Zmajevo u opštini Vrbas. Pajtić je u izjavi novinarima rekao da su počinioci prebijanja u Vrbasu prepoznati, prijavljeni policiji i da on očekuje da tužilaštvo postupi po službenoj dužnosti.

Glavni osumnjičeni za napad, kako su pisali mediji, bio je Zoran Milojević Zelja, koji je viđan u pratnji tadašnjeg šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića, kada je učestvovao u zvaničnim pregovorima s Prištinom u Briselu. Bio je i čest gost na konferencijama za štampu SNS.

Zoran Milojević Zelja, funkcioner SNS iz Leposavića, javno je dovođen u vezu s izgradnjom bespravnog objekta na Kopaoniku.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...