VIDEO "Cvijan nestao u Dunavu jer je znao gde su pare s tajnih računa"

VIDEO "Cvijan nestao u Dunavu jer je znao gde su pare s tajnih računa"

Kome je Cvijan bio opasan svedok uvođenja političkog reketa? Je li razotkrio da se pod plaštom borbe protiv korupcije krije borba za pare s tajnih računa? Kada pregledam dokumente, sve ću objaviti na internetu. Ono što je sigurno u njima se pominju tajni računi i porodica Karić, kao i guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković. Neverovatan novac iz budžeta, koji pripada srpskim poreskim obveznicima je otet i prebačen na privatne tajne račune - otkrio je hrvatski novinar Domagoj Margetić, koji se na svom YouTube kanalu obratio javnosti povodom nedavne vesti da je Vladimir Cvijan, pronađen mrtav još pre tri godine..

Šta je tačno na crnom memorijskom stiku, koji je u februaru 2014. u Beogradu dao Vladimir Cvijan hrvatskom novinaru Domagoju Margetiću? Šta se skriva na 8.342 stranice dokumentacije i pedeset i devet skeniranih registratora tajnih spisa, otkriva Margetić, koji je doprineo da se otkrije afera oko Ive Sanadera doprinevši njegovom hapšenju.

On je u svom obraćanju, imeđu ostalog, izneo i sledeće informacije:

- Cvijan je znao ko je i koliko, i preko koga, iz kriminalnog podzemlja u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, uložio, preko pojedinaca iz vlasti u Srbiji, na tajne račune u inostranstvu. Znao je celu tu tehnologiju kako je vlast u Beogradu poslužila kao svojevrsna banka za skrivanje kriminalnog novca, pripadnicima organizovanog kriminalnog podzemlja iz Hrvatske, Srbije, BiH i Crne Gore.

- Vlada Cvijan je znao ko je, koliko i preko koga, iz kriminalnog miljea u Srbiji, Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori i Makedoniji, davao novac vlastima u Beogradu, da bi njihove kriminalne operacije, koje su morale ići preko Srbije, išle nesmetano.

- Vlada Cvijan je znao ko je stajao iza krijumčarskih aranžmana s mafijom na Kosovu, u Bugarskoj, Albaniji i Turskoj. Znao je ime i prezime čoveka iz vrha vlasti u Srbiji koji je sve to organizovao, vodio i naplaćivao.

- Vlada Cvijan je znao za reorganizaciju narko-trafikantskih klanova i puteva pod kontrolim i sponzorstvom vlasti u Beogradu.

Bogoljub Karić - Jorgovanka Tabaković - Vladimir Cvijan

Bogoljub Karić - Jorgovanka Tabaković - Vladimir Cvijan

- Cvijan je znao i za aranžmane o tajnim tekućim i of-šor računima u Saudijskoj Arabiji. Dakle, znao je kako se novac sa dotadašnjih tajnih računa u raznim zemljama Evrope prebacivao na račune u Saudijskoj Arabiji, ko je to vodio, iz kojih sve zemalja u regiji se taj novac prebacivao i ko su bili vlasnici tih računa, i ko je osoba od poverenja visokog srpskog funkcionera, koji je sve to vodio i koordinisao.

- Vlada Cvijan je znao za finansijski dogovor s vrhom vlasti u Srbiji za odbacivanje optužnica i brisanje novih optužnica protiv Karića i družine, koje su već bile pripremljene, i te mi je dokumente Vlada Cvijan dao.

- Cvijan je znao i detalje o uništavanju dokumenata i spiskova o organizovanom kriminalu i korupciji u Specijalnom tužilaštvu.

- Cvijan je imao sva dokumenta o prebacivanju “kiparskih para” u Saudijsku Arabiju na of-šor račune. Sve dokumente, koje sam vrlo detaljno s njim gledao.

- Imao je i informacije o prebacivanju čak jedne milijarde evra iz afere “Mobtel” na račune u Saudijskoj Arabiji. Jedno vreme je bio uveren da će vlasti u Srbiji to procesuirati i da će vratiti taj novac u Srbiju.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...