Cvijan se utopio, bio u alkoholisanom stanju

Cvijan se utopio, bio u alkoholisanom stanju

Provladin tabloid Srpski telegraf u svom štampanom i „onlajn“ izdanju objavio je obdukcioni nalaz tela advokata, bivšeg generalnog sekretara predsedništva, a potom člana Srpske napredne stranke Vladimira Cvijana iz 2018. godine, koji je uradio Institut za sudsku medicinu, u čijem zaključku piše da je smrt nastupila usled utopljenja, te da je u vreme umiranja postojalo stanje alkoholisanosti.

Cvijan se utopio, bio u alkoholisanom stanju 1

Foto: FoNet/ Medija centar

U spoljašnjem nalazu, u kome se detaljno opisuje izgled tela, pod tačkom četiri navodi se i sledeće.

– U desnoj polovini čeonog predela, na tri centimetara iznad desnog obrvnog luka, ovalno, na površini veličine zrna kukuruza, koža je lišena nadkožice, ogolela kožica vlaža, crvenkasta. Ispod opisanog, zahvatajući spoljašnju trećinu obrvnog luka, do veličine ploda masline koža je otečena, mrljasto podlivena tamnocrvenom krvlju – navodi se u nalazu.

U obdukcionom zapisniku se opisuje i u kojoj odeći je pronađeno Cvijanovo telo.

– Leš je na obdukciju dostavljen obučen u sledeću odeću: crna jakna na čijoj etiketi piše „Alpha Industries“, ispod koje se nalazila još jedna crna jakna (sa debelom postavom) na čijoj etiketi piše „The Image“, veličine XL; bela majica kratkih rukava sa „V“ izrezom, muške pamučne bele „slip“ gaće, na čijem lastižu piše „Fruit of the loom“; farmerice sa upasanim crnim kaišem; crne čarape na prugice i crne patike veličine 47. Sva odeća je vlažna, zamazana blatom. U džepu farmerica nalazio se manji ključ (predat administraciji) – opisano je u zapisniku.

U istom dokumentu, pod tačkom osam, piše „sem opisanih, spolja na lešu nema drugih povreda niti promena“. Na osnovu hemijsko-toksikološkog nalaza, u zapisniku je zaključeno da je Cvijan u trenutku smrti bio u alkoholisanom stanju.

– Hemijsko-toksikološki nalaz T-37/16 glasi: Metodom GC/FID-headspace u krvi detektovano 1,17 mg/mL (1,11‰) etil-alkohola; u urinu detektovano 0,80 mg/mL (0,79‰) etil-alkohola; u tečnosti staklastog tela detektovano 1,12 mg/mL (1,11‰) etil-alkohola. U krvi, urinu i tečnosti staklastog tela nije detektovan metil-alkohol. Preliminarni test na prisustvo PAS u urinu negativan. Metodama gasne hromatografije sa masenom spektometrijom i tečne hromatografije sa tandem masenom spektometrijom u dostavljenim uzorcima nije detektovano prisustvo droga i lekova sa Liste u prilogu. Materijal preostao nakon sprovedenih analiza biće čuvan godinu dana od datuma analize – piše u obdukcionom nalazu.

U zaključku zapisnika, u prvoj tački piše „na osnovu obdukcionog nalaza i hemijsko-toksikološke analize, smrt je nasilna i nastupila je usled utopljenja“.

U drugoj tački se navodi „u vreme umiranja postojalo je stanje alkoholisanosti“. U nalazu još stoji da je smrt ustanovljena, to jest da je telo Cvijana nađeno petog januara 2018. godine, a da je obdukcija urađena osmog januara.

Podsetimo, u odgovoru agenciji Beta, Javno komunalno peduzeće Pogrebne usluge saopštilo je da još nema odobrenje porodice za davanje informacija da li je i kada advokat Vladimir Cvijan sahranjen ili kremiran na nekom od grobalja koje su u nadležnosti tog JKP.

Nešto kasnije istog dana, portal Nova.rs objavio je pozivajući se na sopstvene izvore da je Cvijan kremiran 19. januara 2018. godine.

Bivši zamenik predsednika Srpske radikalne stranke i aktuelni predsednik Pokreta vera, ljubav, nada Nemanja Šarović na svom Tviter profilu objavio je fotografiju rozarijuma sa beogradskog groblja Lešće, uz tvrdnju da je Vladimir Cvijan sahranjen na tom mestu. Na ploči je uklesano samo ime „Vladimir“ i godina rođenja i smrti (1976 – 2018), koja se poklapa sa podatkom iz obdukcionog zapisnika.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...