Đilas: Mauricijus zatrpava metke u leđima Olivera i Krušik

Đilas: Mauricijus zatrpava metke u leđima Olivera i Krušik

Očekujem da tužilaštvo postupi na osnovu mojih krivičnih prijava, jer je iz saopštenja Dojče banke da već tri godine ne posluje na Mauricijusu jasno da je dokument na kome je njen logo falsifikovan. Ovo je još jedna lažna tema izmišljena s ciljem da se zatrpaju one prave - uloga Aleksandra Vučića i njegovih saradnika u nelegalnom uzgoju marihuane i naravno nelegalnoj distribuciji droge po Evropi, uloga u formiranju kriminalnig klana Veljka Belivuka, da se zatrpa uloga u uništavanju dokaza i oslobađanju Belivuka i saradnika u procesu za ubistvo u centru Beograda", rekao je za Nova.rs predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Na konfrenciji za medije Đilas je izjavio da je podneo krivičnu prijavu protiv pet lica za koje smatra da su umešani u falsifikovanje dokumenata, sa kojima se navodno dokazuje da poseduje firme i račune na Mauricijusu i Hongkongu. On je rekao da je podneo krivične prijave protiv Aleksandra Vučića, Siniše Malog, šefice Informativne službe SNS Vladanke Malović, Milorada Vučelića, glavnog urednika Večernjih novosti, kao i Andrijane Nešić, "zaposlene u Večernjim novostima, koja nastupa i predstavlja se kao istraživački tim Večernjih novosti".

Dragan Đilas FOTO: ATA Images

Dragan Đilas FOTO: ATA Images

Đilas je istakao da očekuje da nadležni postupe po njegovim prijavama, navodeći da je iz saopštenja Dojče banke jasno da pomenuta već tri godine ne posluje na Mauricijusu. Predsednik SSP se osvrnuo i na svoju raniju izjavu da se više neće obraćati predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, izuzev pred sudom, navodeći da se ni tada neće obraćati šefu srpske države, već da će govoriti o njegovoj ulozi u zemlji.

- Neću se ni tada obraćati njemu, nego ću, ako me tužilac pozove kao svedoka, govoriti o njemu i njegovoj ulozi u totalnom, potpunom i namernom uništavanju Srbije. Ovo je, naravno, još jedna lažna tema izmišljena s ciljem da se zatrpaju one prave - uloga Aleksandra Vučića i njegovih saradnika u nelegalnom uzgoju marihuane i naravno nelegalnoj distribuciji droge po Evropi, njihova umešanost u formiranju kriminalnog klana Veljka Belivuka, kao i njihovo učešće u uništavanju dokaza i oslobađanju Belivuka i saradnika u procesu za ubistvo u centru Beograda - rekao je Đilas i dodao:

Aleksandar Vučić FOTO: ATA Images

Aleksandar Vučić FOTO: ATA Images

- Na ovaj način oni pokušavaju da zatrpaju pljačke u Telekomu, EPS-u, Krušiku, kroz koje je država oštećena za stotine miliona evra, broj preminulih od kovida, ali i još neki brojevi: Dva minuta snimka s rampe u Doljevcu, sedam mrtvih iz helikoptera, šest metaka u leđa Olivera Ivanovića - rekao je on.

Oliver Ivanović FOTO: Printscreen/Youtube

Oliver Ivanović FOTO: Printscreen/Youtube

Odgovarajući na pitanje da li se plaši za svoju bezbednost, imajući u vidu da je konstantno na naslovnim stranama prorežimskih medija. Đilas je odgovorio da se hajka na njega vrši sa namerom.

- Potpuno sam svestan da na ulici mogu da sretnem ili da me sačeka neko ko u to veruje i ko može da pomisli da bi, ako meni naudi, učinio dobru stvar za Srbiju. I pored toga, ja odbijam da se plašim, obezbeđenje nemam, šetam sam i po Beogradu i po celoj Srbiji - poručio je lider Stranke slobode i pravde.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...