Đilas:Krivična prijava protiv Vučića, Vučelića i drugih zbog falsifikovnja papira VIDEO

Đilas:Krivična prijava protiv Vučića, Vučelića i drugih zbog falsifikovnja papira VIDEO

-Večernje novosti su u sredu objavile tekst u kome se precizno kaže da na računu Dojče banke, firme koje sam ja navodni vlasnik, posedujem iznos od 5.740.000 miliona evra. Ovo je nemoguće jer Dojče banka je prestala da radi 2018. godine na ovoj ostrvskoj državi - rekao je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i još jednom se osvrnuo, na kako kaže, falsifikovane papire koje su objavili režimski mediji o navodnom bankovnom računu na Mauricijusu.

Đilas će zbog svega ovoga podneti krivičnu prijavu protiv Milorada Vučelića, glavnog urednika Novosti, "navodnog istraživačkog tima Novosti koji je ovo što je objavio dao sedam dana pre objavljivanja Vučiću, kako tvrdi Đilas, ali i krivičnu prijavu protiv samog predsednika".

Ali banka na Mauricijusu ne postoji od 2018. godine. Ugašena je...

- To se može lako proveriti i to je neko i uradio isto to veče i objavio na Tviteru.

Đilas je ovo pokazao i pozivanjem broja telefona banke, ali telefoni nisu u upotrebi.

- Kada se pojavila informacija da Dojče banka ne postoji, verovatno je zasedao neki krizni štab, koji je smislio genijalnu ideju da je banka ugašena ali da u drugoj banci koja se zove Dojče sekjuritis Mauricijus postoji račun. Ovo nije banka i ne postoji u registru banaka - kaže Đilas.

Jedna je stvar "kada govorite da sam ukrao 619 miliona evra, da je Marinika Tepić uzela od Velje Nevolje pet miliona evra", tvrdi bivši gradonačelnik.

- To su sve laži i klevete, za koje možete da tužite, ali je druga stvar kada falsifikujete dokumenta i za to se dobija zatvorska kazna. Informacija da u Švajcarskoj posedujem četiri računa je takođe netačna. U pitanju je jedan račun koji je sto odsto u vlasništvu moje kompanije u Srbiji - kaže lider SSP.

FOTO: Direktno.rs

FOTO: Direktno.rs

Đilas se i po poslednji put obratio Aleksandru Vučiću.

- Prošle godine objavljeno je o meni 14.500 tekstova i laži, preko 40 dnevno. Optuživan sam da se radujem kad ljudi umiru od korone, da sam lopov, da sam tukao svoju ženu, da pretvaram ljude u zombije, da proganjam Vučićevog sina, da novinari po mojoj narudžbini vode hajku na dete. Objavljivali su da mrzim Kosovo i da jedva čekam da se vratim na vlast i da kradem - naveo je Đilas.

Aleksandar Vučić FOTO: ATA Images

Aleksandar Vučić FOTO: ATA Images

O njemu je objavljivano i da je "ljudska beda, politička stoka, baraba i sramota ove države".

- SNS hvali organizovane bande koje su divljale po krovovima zaključanih građana i vrlo planski u neposrednoj blizini stana u kome žive moja deca puštali snimljena skandiranja da sam lopov. To je bio momenat kada sam se raspao pred očima cele Srbije - kaže Đilas i dodaje da se sve ovo i dan danas radi po direktivi Aleksandra Vučića.

- Sam Aleksandar Vučić govori o meni da sam lopov, izdajnik, da moj rođeni brat ima tridesetak stanova, da sam ukrao 619 miliona evra, da sam smo sakrili pare po celom svetu, da sam najgori kriminalac, da sam gori od državnog ubice i koljača Veljka Belivuka. Pitam vas, da li je ovo politika? Nije - kaže Đilas.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...