Dokle? Gust, crni dim nad Beogradom

Dokle? Gust, crni dim nad Beogradom

Građani Beograda ostali su zapanjeni prizorom u neposrednoj blizini Ade Ciganlije, kada su videli kako iz stare fabrike šećera kulja gust crn dim, koji dodatno zagađuje vazduh u prestonici.

Snimak se pojavio na društvenim mrežama i izazvao brojne negativne reakcije.

- Ja ne znam šta se spaljuje u šećerani i ko ovo radi, ali nemati osećaj za društvo u kom živiš, za nečiju decu i trovati sve oko sebe bez bilo kakve odgovornosti, to se mora zaustaviti. Inače, ko smo mi, ako prihvatimo kancer kao normalnu stvar - kaže se u komentaru na video koji je objavila stranica "Moj Beograd" na Instagramu.

Ovo dolazi nakon najave ministarke za ekologiju, irene Vujović, da su pitanja zaštite životne sredine prioritet Vlade Srbije.
- Ovim zakonom potvrđujemo da su pitanja iz oblasti zaštite životne sredine i klimatskih promena konačno dobila zasluženo mesto u Vladi Srbije i da se nalazi visoko na lestvici prioriteta. Ujedno pokazujemo da je Srbija snažno opredeljena da svoj budući privredni rast bazira na inovacijama, zelenoj energiji i otvaranju novih, zelenih radnih mesta - rekla je ministarka braneći u Skupštini Srbije Zakon o klimatskim promenama.

Svaka čast ministarki koja na ovakav način brine o životnoj sredini građana Srbije.

Podsetimo, svake godine od posledica zagađenosti vazduha u Srbiji umre u proseku 6.600 ljudi.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...