Evo ko ima najveće šanse, ali da opozicija nastupi zajedno

Evo ko ima najveće šanse, ali da opozicija nastupi zajedno

Politička kampanja u Republici Srpskoj od lokalnih izbora održanih u novembru prošle godine ne prestaje, opozicija ponesena izbornim rezultatima krenula je u aktivniji rad osjetivši priliku da nakon petnaest godina mogu pobijediti Milorada Dodika, dok je vladajuća koalicija okupljena oko SNSD-a aktivirala svoje članstvo i medije kako bi pokušali spriječiti odlazak u opoziciju, koji bi ujedno i značio politički kraj za većinu od njih.

Da bi se pobijedio Milorad Dodik potrebno je da opozicija nastupi jedinstveno i sa najboljim kandidatom, pa su tako počele ankete u kojima se opipava puls biračkog tijela.

Prvi su snage odmjerili Jelena Trivić i Nenad Nešić u anketi na portalu Leutar.net gdje je učestvovalo više od tri hiljade ljudi, a sigurnu pobjedu je odnijeo lider DNS-a.

Nakon Trivićke, na megdan Nešiću izašao je načelnik Teslića Milan Milićević koji je doživio potpuni debakl jer je osvojio pet puta manje glasova od Nešića, a ova anketa je održana na portalu Vijestisrpske.com.

Iako su izbori krajem sledeće godine, DNS i Nenad Nešić su pokazali da imaju najažurnije članstvo i laganim pobjedama protiv najjačih kandidata iz koalicionih stranaka opozicije pokazali da imaju snagu za inokosnu funkciju.

Ono što je posebno zanimljivo u ovim pobjedama što su se dogodile na portalima koji su bliski protivnicima iz anketa, dok su često bili veoma oštri i kritički nastrojeni protiv Nešića.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...