"FALSIFIKATI IZ VUČIĆEVE KUHINJE" Đilas podneo krivične prijave prtov Vučića, Malog i Večernjih Novosti

"FALSIFIKATI IZ VUČIĆEVE KUHINJE" Đilas podneo krivične prijave prtov Vučića, Malog i Večernjih Novosti

Predsednik stranke Slobode i pravde Dragan Đilas podneo je danas krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića, ministra finansija Siniše Malog, šefice informativne službe Srpske napredne stranke Vladanke Malović, glavnog i odgovornog urednika "Večernjih novosti" Milorada Vučelića, urednice iz "Večernjih novosti" Andrijane Nešić, jer su, kako navodi, ovih pet lica pripremila, distribuirala, a kasnije na osnovu tih dokumenata i napravila aferu i hajku koja se sprovodi već deset dana.

Navedene osobe navele su da Đilas poseduje račune na Mauricijusu, Hong Kongu i ko zna još kojim destinacijama.

- Predsednik je četiri dana iz Abu Dabija govorio na televiziji da posedujem račun na Mauricijusu, na koji sam sklonio opljačkani novac. U ponedeljak je Vladanka Malović najavila istraživački tekst "Večernjih novosti". Postoje dve mogućnosti, da "Večernje novosti" pre nego što nešto objave, proslede predsedniku i informativnoj službi SNS-a i druga, verovatnija, da su dokumenta dobili upravo od tih lica - naveo je Đilas.

Đilas je podneo krivičnu prijavu i protiv ministra Siniše Malog jer je "pet dana gostovao na televizijama i takođe na osnovu ovih lažnih papira iznosio tvrdnje o tome da sam prekršio niz zakona".

- Dokument na osnovu koga se tvrdi da imam račun na Mauricijusu u Dojče banci je dokazani falsifikat. Sve je to urađeno u kihinji na Andrićevom vencu, a snosiće odgovornosti i Siniša Mali. Dojče banka je demantovala da poseduje filijalu na Mauricijusu.  Sve je to urađeno u kihinji na Andrićevom vencu, a snosiće odgovornosti i Siniša Mal. Ista stvar je urađena i sa navodnim papirom iz Bank of China u Hong Kongu gde se, takođe, pojavljuje neka firma za koju se tvrdi da ima bilo kakve veze sa mnom - kaže Đilas i dodaje da ne poseduje nikakve firme u inostranstvu, osim one koja legalno posluje u Švajcarskoj.

Kako navodi Đilas, krivični zakon Republike Srbije kaže da svako ko falsifikuje dokument da bi time pribavio neku korist ili naneo neku štetu nekome, mora da odgovara.

- Zaprećena je kazna od tri do pet godina zatvora. Zakon, takođe, kaže da svako ko koristi falsifikovan dokument, a svestan je te činjenice, takođe krši zakon i član 355 i za to je predviđena kazna od tri godine zatvora - naveo je Đilas i dodao da svi oni, koji nakon činjenice da računi ne postoje, nastave da se pozivaju na falsifikovana dokumenta čine krivično delo.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...