Gajić OTKRIVA "Poligrafom rukovodi brat šefa Vučićevog kabineta"

Gajić OTKRIVA "Poligrafom rukovodi brat šefa Vučićevog kabineta"

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić izjavio je danas da je rukovodilac poligrafa u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) rođeni brat šefa kabineta predsednika Aleksandra Vučića.

Povodom navoda iznetih na konferenciji za novinare u subotu da su "ispitani o prisluškivanju Vučića pali na poligrafu", Gajić je rekao da se vlast ponaša kao da je poligraf "neko jevanđelje na osnovu kojeg se utvrđuje šta je istina, a šta nije".

Vladimir Gajić FOTO: Printscreen

Vladimir Gajić FOTO: Printscreen

- Poznato je i inače da se vrše teške zloupotrebe sa poligrafom, jer poligraf nije dokazno sredstvo - rekao je Gajić za televiziju NovaS.

Gajić je kazao i da je Vučić prikazivanjem fotografija "osakaćenih" tela za koja je osumnjičena grupa Veljka Belivuka, prekršio Ustav Srbije, jer "ne postoji nijedna stvar koju je kao predsednik saopštio, a da je u domenu njegovih nadležnosti".

- Prekršio je i pretpostavku nevinosti svih osumnjičenih u postupku protiv grupe Veljka Belivuka. Jedina osoba koja je po zakonu ovlašćena da eventualno saopštava javnosti saznanja ili dokaze koja u postoje u ovom trenutku je tužilac koji vodi predmet i tužilaštvo. Nijedna druga osoba, nijedan drugi funkcioner nije ovlašćen po zakonu da bilo kakva obaveštenja daje javnosti - naveo je on.

Advokat je rekao da svaki iole bolji poznavalac Zakonika o krivičnom postupku zna da "policija podnosi krivičnu prijavu kada na osnovu svoje istrage zaključi da postoje osnovi sumnje da je neko počinio krivično delo", a da nema krivične prijave zbog afere "prisluškivanje" i da nema krivične prijave zbog atentata na predsednika države.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...