,,Gojković poziva na policijski čas, a banči u kafani"

,,Gojković poziva na policijski čas, a banči u kafani"

Medicinski deo Kriznog štaba, na poslednjoj sednici zatražio je potpuno zatvaranje Srbije na sedam dana, i to zbog prilično loše epidemiološke situacije u Srbiji, izazvane koronavirusom. Konačna odluka biće doneta sutra, kada opet zaseda Krizni štab. Međutim, u trenutku kada Srbija svakoga dana ima više od 4.000 novozaraženih, i kada se pozivaju svi na smanjenje kontakata i poštovanje mera, pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Zoran Gojković vreme provodi u kafani, u društvu u kojem niko ne nosi maske, niti se drži propisana distanca!

Ove fotografije objavio je predsednik Nove stranke Zoran Živković na svom Tviteru.

- U trenutku kada Srbija svakoga dana ima više od 4.000 novozaraženih, pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Zoran Gojković, koji poziva na poštovanje mera i zavođenje policijskog časa, upravo banči u kafani na Vračaru u većem društvu, bez distance i zaštite - napisao je Živković.

Zoran Gojković FOTO: Printscreen

Zoran Gojković FOTO: Printscreen

Sa druge strane, pre par dana, upravo je Gojković rekao da je medicinski deo Kriznog štaba zalaže za smanjenje kontakata.

- Medicinski deo je predložio da se maksimalno spreči mogućnost svih kontakata, isključivo kroz vanredno stanje, to jest policijski čas. Skraćivanje radnog vremena za nekoliko sati u epidemiološkom smislu ništa ne znači - naveo je Gojković i dodao da je stav štaba "jasno i decidno" i da bi to u ovom trenutku bilo "najcelishodnije rešenje".

koronavirus FOTO: Beta/AP

koronavirus FOTO: Beta/AP

Gojković je takođe rekao i da ovo nije samo medicinska odluka.

- Apsolutno moramo voditi računa o javnom zdravlju, interesu naših građana, i zdravlja, ali se moramo voditi i mišlju kako ćemo kao država nakon godinu dana u svemu ovome, da podnesemo ne samo ekonomski, nego i u ostalim aspektima, sociološki, psihološki, mentalno eventualno novi 'lokdaun' - rekao je Gojković.

Jedino što je u svemu ovome nejasno je, zašto se Gojković prvi ne pridržava mera za koje se Krizni štab zalaže, i zašto on svojim primerom ne pokaže da vodi računa o interesu građana?!


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...