Gradonačelnik Pule: Lepo je dočekati da se Vučić izvinio vinarima

Gradonačelnik Pule: Lepo je dočekati da se Vučić izvinio vinarima

"Lepo je dočekati da se Vučić izvinio istarskim vinarima koji ulažu puno ljubavi i truda kako bi proizvodili vrhunska vina čemu svedoče brojna svetska takmičenja na kojima dobijaju zlatne medalje", rekao je u emisiji "Među nama" na Novoj S gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izvinio se zbog svoje izjave da je “istarska malvazija odvratno vino koje se ne može piti”.

Izvinjenju je prethodio poziv gradonačelnika Pule Borisa Miletića predsedniku Srbije da dođe u Istru ako želi da nešto nauči o vrhunskom vinu.

Na pitanje da li je prihvatio Vučićevo izvinjenje, Miletić je rekao da je lepo dočekati da se Vučić izvinio vinarima koji ulažu puno ljubavi i truda kako bi proizvodili vrhunska vina, čemu svedoče brojna svetska takmičenja na kojima dobijaju zlatne medalje.

Miletić je dodao da se Vučićeva izjava pročula u Istri, ali da nije uzbunila vinare i građane.

“Istra je poznata kao jedna tolerantna, multikulturna regija i nije slučajno što imamo odlična vina i što smo već šestu godinu za redom proglašeni kao najbolja maslinarska regija”, rekao je gradonačelnik Pule.

Istra je bio prvi region u koji su se vraćali turisti iz Srbije, a na pitanje da li ovakve izjave mogu da naruše takve odnose, Miletić je rekao ih neće narušiti i da mu je drago što je “istarska malvazija posredovala u tome da se Vučić izvini”, dodajući da su gosti iz Srbije dobrodošli.

“Kod nas u Istri ili si čovek ili nisi čovek, ako si dobar čovek dobrodošao si”, istakao je gradonačelnik Pule.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...