Hadžifejzović: Vučića su zatekla najmanje tri pitanja

Hadžifejzović: Vučića su zatekla najmanje tri pitanja

Senad Hadžifejzović, sarajevski novinar i vlasnik televizije Fejs TV iz BiH, koji je nedavno radio intervju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekao je u emisiji "Među nama" na TV Nova S da je predsedniku Srbije postavio najmanje tri pitanja koja su ga zatekla, te da ga je pitao i o dešavanjima iza zatvorenih vrata u Beogradu, kada je otkrivan spomenik Stefanu Nemanji, gde je bilo povišenih tonova. "Pitao sam Dodika da li on Vučića smenjuje ili Vučić njega", naveo je Hadžifejzović.

“Intervju je trebalo da traje 10 minuta, nakon dve godine pregovaranja lično sa njim. Rekao je da će to biti i veliki važni istorijski intervju za Fejs televiziju. Tih 10 minuta se pretvorilo u pola sata. Ja sam bio fer. Vučić je počeo da priča o nekim stvarima. Išlo je tako – on je pričao, ja sam replicirao. Nije bio klasičan intervju da ga ja pitam, a on odgovara. Pratio sam ga u temama, novinar mora da ima instinkt kad vidi da je sagovorniku stalo”, naveo je Hadžifejzović.

Ovaj intervju biće pušten u petak, a njegov nastavak se čeka, jer mu je Vučić obećao uživo intervju iz Beograda i to do 15. aprila. Predsednik Srbije Hadžifejzoviću je obećao da će mu nešto pokazati.

“Na kraju intervjua sam ga pitao šta je to. On bi trebalo da mi pokaže. To je za novinara super da mu predsednik nešto pokaže. Rekao je da nije Beograd na vodi”, kaže Hadžifejzović.

Upitan da li veruje da će mu se javiti do 15. aprila, sarajevski novinar kaže da mu je Vučić rekao da ako ne bude do tada, da svaku noć može da govori da je lažov.

Na pitanje da li ima objašnjenje zašto Vučić izbegava hard tok intervjue u Srbiji, a ide kod njega na takav intervju, Hadžifejzović navodi da je njemu iznenađenje da je Vučić taj njihov razgovor pretvorio u hardtok i da je pristao na to.

“Iznenađenje mi je zaista bilo. Mogu da to tumačim u nekom momentu i hrabrošću i iskrenošću i otvorenošću, mada je teme koje je prve diktirao, autoput Beograd – Sarajevo mi nije bila zanimljiva, ali priča o ratu me iznenadila. Tako da pretpostavljam da bi trebalo da nešto on ima da kaže. Mislim da je vreme da nešto kaže”, dodao je on.

Hadžifejzović je naveo da su Vučića zatekla najmanje tri pitanja.

“Ona su čak obična pitanja, ali na običnim pitanjima se najčešće i najviše zapne”, istakao je sarajevski novinar.

Po završetku intervjua pojavio se i Milorad Dodik, član Predsedništva BiH.

“Sve se dešava u VIP salonu na sarajevskom aerodromu. Ja nisam znao da je Dodik tamo u hodniku. Čuo sam te komentare kakve su stolice. To je stvar protokola obe države. Neugodna fotelja. Osećao sam se ja pred njim kao on pred Trampom, a on preda mnom kao on pred Trampom. Bilo je preusko. Tako je protokol uredio. Dodik ga je čekao da bi ga ispratio. To nisam znao. Kada se završio intervju, on je ušao i automatski sam reagovao. Pitao sam gospodina Dodika da li on Vučića smenjuje ili Vučić njega. Znam neke detalje šta se dešavalo u Beogradu iza zatvorenih vrata kada je otkrvan spomenik Stefanu Nemanji, bilo je povišenih tonova. Pitao sam to i Vučića u intervjuu. Tako da, kada se Dodik pojavio, rekao sam mu ono što i njega kopka i boli, a to je da li ovaj odavde ruši onoga tamo, ili će ovaj iz Beograda pustiti ovog u Bosni niz reku”, dodao je on.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...