Hoće li meštani kraljevačkih sela dočekati mostove?!

Hoće li meštani kraljevačkih sela dočekati mostove?!

Predsednik Aleksandar Vučić je prethodnih dana obilazio radove na izgradnji deonice autoputa od Pojata do Kruševca, koja je deo budućeg Moravskog koridora. Tom prilikom predsednik je obećao da za mesec dana kreću radovi na izgradnji autoputa do Kraljeva. Najavio je izmedju ostalog i uredjenje vodotokova duž Moravskog koridora za koje će iz budzeta  biti izdvojeno 200 miliona evra.

Fotografija: Privatna arhiva


Pitamo se da li to znači da će građani koji se godinama već suočavaju sa bujičnim poplavama i njihovim posledicama konačno moći da odahnu ili je ovo samo jos jedno u nizu praznih obećanja?
Podsećamo da je predsednik još u junu 2019. godine nakon bujičnih poplava  u kojima su bez mostova ostali stanovnici Vrdila, Sirče, Miločaja, Trgovišta, Mrsaća, obećao da će šteta biti sanirana do jeseni, tačnije do oktobra 2019.godine.
Slična obećanja tom prilikom dao je i direktor  preduzeca "Putevi Srbije" koji je potvrdio da će šteta biti sanirana  do zime 2019. Obećanja nisu ispunjena.

Fotografija: Privatna arhiva 


U toku 2020. godine od dvadesetak porušenih mostova sanirana su tri, od kojih je jedan i most u Sirči. Predsednik je u obraćanju novinarima istakao da je " njemu najvažnije što je u Sirči izgrađen obećani most.."
Iako su na sanaciju mosta čekali godinu dana izgleda da su meštani Sirče ipak imali sreće za razliku od svojih komšija u Grdici i Oplanićima koji zbog oštećenog mosta na Moravi i dalje moraju da kruže kilometrima da bi stigli do svojih njiva.


Bez mostova su i dalje meštani: Miločaja, Roćevića, Mrsaća, Trgovišta ali predsednika to ne brine kaže proveriće.
Sve ovo nam govori kolika je briga napredne vlasti o putnoj infrastrukturi kada su u pitanju Kraljevo i okolina.
Mi, iz Stranke slobode i pravde postavljamo pitanja:

  • Koliko novca je predvidjeno za sanciju mostova i putne infrastrukture u kraljevačkim selima? I zašto 0 dinara?
  • Zasto se novac predvidjen za razne promocije, prezentacije i sluzbena putovanja gradskih zvanicnika ne preusmeri na sanaciju seoskih mostova i putne infrastrukture?
  • Da li se Aerodrum bar malo plaši najavljene predsednikove provere ?

Iskustvo nam govori da je sve ovo deo jeftine loše režirane predstave u kojoj se glavni glumci silno zabavljaju. A narod, narodu ostaje da čeka najavljenu posetu predsednika pošto od mostova u naprednoj Srbiji očito nema ništa!

Fotografija: Privatna arhiva

Milica Aleksić, predsednica  GO Stranke slobode i pravde Kraljevo Kraljevo


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...