"Jovanjica sad evropska tema, zato je Vučić nervozan"

"Jovanjica sad evropska tema, zato je Vučić nervozan"

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović juče je bio u poseti Kragujevcu zajedno sa predsednikom SSP Draganom Đilasom i potpredsednicom ove stranke Marinikom Tepić i tom prilikom je rekao da je "Jovanjica sada i evropska tema i da je zbog toga predsednik Srbije Aleksandar Vučić nervozan“.

- On je hteo u mraku, kako jedino zna, da nastavi da gazi ovaj narod i da bogati kamarilu oko sebe. Mi smo bacili svetlo, jednu baklju u njihov mračni ćošak i to je nešto što njega čini ovako nervoznim - rekao je Stefanović, a prenosi Glas Šumadije.

Jovanjica FOTO: Milica Vučković

Jovanjica FOTO: Milica Vučković

Stefanović je dodao da je "taj čovek sateran u ćošak istinom i pravdom koja dolazi u Srbiju, i da zato ima priviđenja".

- Priviđa mu se Mauricijus, Belivuk sa Marinikom Tepić. To vam je jednako kao da najveći srpski heroj sedi zagrljen sa nekim turskim agom, a to je neprirodno, to ne ide - rekao je Stefanović.

Kako je rekao, siguran je da će "građani prozreti njihove jeftine fore“.

Istakao je da je opozicija okupila šest uticajnih snažnih organizacija i predstavljena je platforma kao i da postoji saradnja sa svim drugim opozicionim organizacijama.

- Mislim da je duh naših ciljeva zajednički, nema u tom smislu nekog drugačijih usmerenja. Ali istovremeno ne smatramo da je u ovom trenutku najvažnije da li ima dva ili tri pregovarača u nečemu što suštinski nije ni počelo i ne zna se kakav će format biti - rekao je Stefanović upitan o dijalogu vlasti i opozicije.

Aleksandar Vučić FOTO: Printscreen

Aleksandar Vučić FOTO: Printscreen

Stefanović je rekao da su zahtevi opozicije slobodni i demokratski izbori, otvaranje RTS-a za drugačija mišljenja, odvajanje datuma izbora i kontrola izbornog procesa.

- Za to se borimo i to je dijalog pre svega sa Evropom - rekao je Stefanović i poručio da će dobiti slobodne i demokratske izbore.

- Vlast nema šta da prihvata ili ne, reč je o poštovanju zakona ove zemlje. Oni nama ne čine nikakvu uslugu. Mi razgovaramo primarno sa Evropom koja je uvidela, posle skoro godina našeg rada sa Evropskim parlamentom i Evropskom komisijom, sa nevladinim sektorom, međunarodnim organizacijama, šta se stvarno u Srbiji dešava. O tome danas pišu evropske institucije i mediji.

Borko Stefanović FOTO: Direktno.rs

Borko Stefanović FOTO: Direktno.rs

Stefanović je naveo da će opozicija na slobodnim i demokratskim izborima "u što širem frontu, poslati SNS na đubrište istorije" i zaustaviti ovo katastrofalno preuzimanje cele države od mafije.

- Ljudi treba da znaju da je to pitanje njihove budućnosti i da li će živeti u brlogu ili u državi.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...