"Juče nije bilo slavlja zbog Zaječara, SNS u ozbiljnom padu"

"Juče nije bilo slavlja zbog Zaječara, SNS u ozbiljnom padu"

Politički analitičar Đorđe Vukadinović smatra da su lokalni izbori, održani u nedelju u Zaječaru, gde je SNS osvojio oko 20 odsto manje glasova nego na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima, pokazali da je SNS u ozbiljnom padu i da je sada samo pitanje "koliko će biti zarazan taj proces, ta epidemija opadanja, da li je u pitanju endemska bolest ili će zahvatiti čitavu Srbiju". Istakao je da je Srbija "bliža Zaječaru nego Kosjeriću", u kojem je SNS odneo pobedu, sa 67,23 odsto glasova prema predsedniku Izvršnog odbora SNS Darku Glišiću.

Đorđe Vukadinović; FOTO: Printscreen

Đorđe Vukadinović; FOTO: Printscreen

- Siguran sam da je sinoć opet stradalo nekoliko brava u Predsedništvu, jer (lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar) Vučić nije zadovoljan rezultatima. Juče nije bilo slavlja. A zašto? Oni (SNS) su dobili 20 odsto manje glasova u Zaječaru nego na prošlogodišnjim junskim izborima, kada je SNS imao 62 odsto, a sada je osvojio nešto više od 41 odsto glasova. To je veoma dobar rezultat za svaku normalnu stranku, ali s obzirom na metu koju sebi Vučić postavlja i stalno je podiže, za njega nije - kaže za televiziju N1 Vukadinović.

- Zaječarski rezultati su indikator ozbiljnog komešanja i krize u redovima SNS, u svetlu najavljenih i vanrednih parlamentarnih, i beogradskih i predsedničkih izbora - dodaje on.

Na pitanje da li opozicija ume da iskoristi taj pad SNS-a, Vukadinović kaže da nije siguran i da to preganjanje oko platforme za međustranački dijalog i ostali sukobi između lidera opozicionih stranaka daju dodatno vetar u leđa SNS-u da prebrode "ovaj neuspeh, za koji sam siguran da je za njih bio šok, i zato nije bilo slavlja".

- Jako je loše da u poziciji u kojoj se opozicija nalazi, te malobrojne prilike propustimo baveći se time ko je više doprineo dolasku SNS na vlast 2012. godine - ocenjuje Vukadinović, aludirajući na raspravu između lidera pokreta Dveri Boška Obradovića i predsednika Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...