"KO STE VI?" SNSovci došli sa spiskom, a otišli posramljeni (VIDEO)

"KO STE VI?" SNSovci došli sa spiskom, a otišli posramljeni (VIDEO)

Danas se održavaju lokalni izbori u Zaječaru, Kosjeriću i Preševu. Iako opozicija koja je bojkotovala i prošlogodišnje izbore, bojkotuje i pomenute izbore u ove tri opštine, aktivisti (po svemu sudeći Srpske napredne stranke) obilaze sa spiskovima birače i time vrše pritisak na njih, ne bi li dali legitimitet izborima.

- Ovo ne sme da se radi! Snimiti i prijaviti! Ako nadležni ne reaguju, zabeležiti, pa procesuirati kad se oslobode institucije - napisao je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac koji je na Tviteru podelio snimak na kom se vide aktivisti u Zaječaru sa spiskom kako obilaze birače.

- Dobar dan, porodica Antić? - rekao je jedan od aktivista, dok je drugi sa sobom nosio spisak.


- Ko ste vi? - upitala je građanka Suzana Antić koja je snimila pomenute nepoznate ljude ispred vrata svog stana. Na snimku se zatim vidi zbunjenost aktivista, koji zatim posramoćeni odlaze, ne odgovorivši na pitanje gospođe.

Saša Stanojević, zastupnik Regionalne Inicijative Istočne Srbije ISTOK, oglasio se ovim povodom i navodi da su nepoznate osobe na snimku gradonačelnik Požarevca, kao i član Veća tog grada.

- U pitanju su gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović (levo na snimsku) i član gradskog veća zadužen za resor poljoprivrede Bojan Dinić (desno na snimku). Sporno je što gradonačelnik nosi spisak sa, pretpostavljamo, ličnim podacima građana Zaječara, što odbijaju da se predstave i što smatramo da vrše pritisak na birače tokom izborne tišine - naglašava Stanojević.


Ovo je samo jedan od primera koliko su izbori u Srbiji slobodni, fer i pošteni. Vlast se u tolikoj meri plaši neuspeha i bojkota, da obilazi građane i spiskovima vrši pritisak, iako opozicija ni ne učestvuje na izborima. Jer tako vlast zamišlja demokratiju u Srbiji. Osim ovog pomenutog snimka, u javnost je izašao i snimak druge ekipe aktivista kako dolazi kog jednog građanina Zaječara koji nije nije ostao smiren kao gospođa Antić, već im je sasuo u lice sve što misli o njima.


Takođe, u Kosjeriću građani su slikali mnoštvo "besnih" automobila, džipova, sa beogradskim tablicima očigledno nisu došli na odmor, već da po oprobanim metodama iz Lučana 2018. godine terorišu građane i pritiskaju ih da izlaze na izbore.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...