Kon: Ne znam zašto je odložena sednica Kriznog štaba

Kon: Ne znam zašto je odložena sednica Kriznog štaba

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je u ponedeljak da ne zna zašto je odložena sednica Kriznog štaba i da se epidemiološka situacija pogoršava.

„Odložen je krizni štab, to je istina. Zašto je odložen, ja trenutno nemam odgovor“, rekao je Kon za Radio televiziju Srbije.

„Imamo taj broj koji je prešao 4.000, što je za 500 više nego prošlog ponedeljka i što ukazuje da ovo i dalje najverovatnije raste. Pratićemo narednih dana, ali svakako nije stalo“, kazao je on.

Naglašava da je medicinski deo Kriznog štaba davno zauzeo svoje pozicije i stav da na najmanje sedam dana treba uvesti mere kakve su važile za vikend.

„To je ono što smo tražili. Jasno je da se to ne može baš jednostavno dobiti i da su stavovi iz političko-privrednog dela drugačiji“, ističe Kon.

Kaže da dve stvari treba sprovesti paralelno – sprečavanje svih kontakata koji nisu nužni za život i što brža vakcinacija.

„O merama pričamo još od novembra, da ne pričam sa čime se sve zakasnilo. Međutim, imate sasvim drugačije uglove gledanja. Izgleda da je jedini izlaz koji svi vide da prestane medicinski deo Kriznog štaba da funkcioniše. To je potpuno besmisleno“, naglašava Kon.

Ističe da se postavlja pitanje zašto sede tamo ako ih niko ne sluša, ali da medicinski deo štaba ostaje „jer smo potrebni“.

“ Druga je stvar da li nas slušaju ili ne slušaju. I dalje smo tu. Imate kolege koje su danima u crvenoj zoni“, kaže Kon.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...