KORONA PARTI Kolo oko spomenika Stefanu Nemanji

KORONA PARTI Kolo oko spomenika Stefanu Nemanji

Nakon što je tokom dana, na Trgu republike, održan protestni skup na kojem su se okupili protivnici vakcinacije i mera za suzbijanje koronavirusa, u Beogradu je kod spomenika Stefanu Nemanji u toku veselje, i to usred važenja najnovijih epidemioloških mera Kriznog štaba.

Na protestu je govorilo nekoliko ljudi, a govornici su negirali činjenice o virusu i vakcinaciji. Okupljeni su uzvikivali parole: “Živela Sloboda”, “Ua Krizni štab”, a između ostalog držali su transparente sa natpisom “Stop kovid teroru”, ispisanom na špricu vakcine, kao i zastave sa crnogorskom amblemima i porukama protiv vakcinacije.

Organizatori protesta zvanično nisu poznati a svoje okupljanje nazvali su "protestom protiv globalizma i koronadiktature. Da su zaista protiv propisanih epidemioloških mera, potvrđuje i to što je većina učesnika ovog skupa bila bez zaštitnih maski.

To je, izgleda, inspirisalo pojedine ljude da izađu napolje i okupe se kod spomenika Stefanu Nemanji, te naprave uličnu zabavu.

Kako se može videti, okupljeni su igrali Užičko kolo, atmosfera je prilično vesela, dok reakcije nadležnih još uvek nema.

Kako je ovo moguće, ako znamo da su do ponedeljka na snazi najnovije mere Kriznog štaba i da još uvek važi zabrana okupljanja, ne zna se, ali ako imamo u vidu ponašanje vlasti po istom pitanju, onda i ne čudi.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...