Lončar predlaže zabranu antivakserskih poruka na društvenim mrežama u Srbiji

Lončar predlaže zabranu antivakserskih poruka na društvenim mrežama u Srbiji

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar predložio je danas da se na društvenim mrežama u Srbiji uvede zabrana emitovanja poruka protiv vakcinacije stanovništva.

Lončar predlaže zabranu antivakserskih poruka na društvenim mrežama u Srbiji 1

Foto: FoNet/Božana Pavlica

Odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini Srbije, ministar je kazao da antivakserima ne treba davati prostora u medijima i na društvenim mrežama jer kako je rekao, ne postoji nijedan dokaz da se ljudi ne vakcinišu protiv virusa korona.

„Nisam stručnjak za društvene mreže ali sam video da su takve zabrane već uveli ili najavili na Guglu i na Tviteru. Ljudi, samo se držite činjenica i vakcinišite se“, naveo je Lončar na čije se izlaganje nadovezala ministarka pravde Maja Popović koja je najavila da će tužilaštvima uputiti „poseban apel“ da reaguju na „širenje lažnih vesti“ na društvenim mrežama ali i u medijima.

„Širenje lažnih vesti je krivično delo i na nama je da postupamo po zakonu. Na nadležnim tužilaštvima je da reaguju na lažne vesti i na sve što se u tom smislu događa na društvenim mrežama pa i u medijima“, rekla je ministarka pravde.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...