Maljević, Majić i Kojo na udaru opozicionara zbog Vučića

Maljević, Majić i Kojo na udaru opozicionara zbog Vučića

Bojana Maljević, glumica i producentkinja, inače poznata po kritikama koje upućuje vlastima, pohvalila je predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog nabavljenih vakcina protiv koronavirusa, i zbog toga je dočekana na nož na Tviteru. Ona nije jedina. U krugu poznatih i uticajnih javnih ličnosti koji su se tokom proteklih godina isticali kao kritičari vlasti, a koji trenutno prolaze i kroz svojevrsni linč "opozicionara", nalaze se i sudija Miodrag Majić, ali i glumac Nikola Kojo.

Bojana Maljević je reagovala na izjavu Dina Mustafića, reditelja iz Bosne i Hercegovine, koji je komentarisao skorašnje političke događaje u Sarajevu, ali i gostovanje Vučića koji je tamošnjem narodu u ime Srbije donirao 5.000 doza vakcina.

“Saglasna. Vučić je uradio sa vakcinama ono što niko u regionu nije. I to se mora reći”, napisala je ona na Tviteru.                               ‌

Da živimo u duboko podeljenom društvu gde postoji samo “crno ili belo”, najbolje svedoče komentari njenih neistomišljenika koji su odmah krenuli da je razapinju.

Poručili su joj “da progleda”, da je “bot”, a najveći broj korisnika koji se nije slagao sa njom optužio je glumicu da je i ona ovo izjavila zbog sopstvene koristi, odnosno da je dobila “neki angažman pa sad piše samo hvalospeve”.

Bojana nije dalje polemisala i nije odgovarala na ove uvrede i kritike.

Slično su, pre nje, međutim, prošli i sudija Miodrag Majić, ali i glumac Nikola Kojo.

Nekoliko dana pre tvita koji je objavila Maljević, korisnici pomenute društvene mreže su označili i Nikolu Koju kao izdajnika samo zato što je prihvatio ulogu u seriji “Radio Mileva”, koja uskoro kreće da se prikazuje na RTS-u. Naime, oni su doveli u pitanje stavove glumca o aktuelnom režimu oštro ga osuđujući.

“Najjače je što će sad da ga zovu na RTS da promoviše seriju – i to mi je neki revolucionar”, “Ma ne ide taj nigde, očigledno mu je ipak dobro ovde”, “Video kako se Đuričko proveo u Americi, pa odustao”, “Najveće razočarenje mi je što Nikola Kojo snima seriju za RTS” – samo su neki od komentara na mrežama.

Slično je prošao i sudija Miodrag Majić, jer je ustupio autorska prava svoje knjige “Deca zla” kao osnovu za TV scenario.                              ‌

Ovakav vid prozivki, smatra jedan deo domaće javnosti, potpuno je sulud.

I Bojana Maljević, i Miodrag Majić, i Nikola Kojo, važe za jedne od uticajnih kritičara vlasti koje su tokom proteklih godina svojim tekstovima, intervjuima i kritikama skrenuli pažnju na važne, goruće društveno – političke probleme u Srbiji. Zar ih glasačima SNS čini to što su pohvalili, kao u slučaju Maljević, uspešan proces vakcinacije u Srbiji, ili to što je firma bliska SNS Majiću otkupila prava za seriju, ili možda to što je Kojo prihvatio ulogu na državnoj TV?


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...