Merima: Svedočiću protiv Lečića ako me pozovu

Merima: Svedočiću protiv Lečića ako me pozovu

Glumica Merima Isaković navela je da je spremna da svedoči u korist Danijele Štajnfeld, koja je nedavno prijavila za silovanje glumca Branislava Lečića.

Merima Isaković FOTO: Printscreen/YouTube

Merima Isaković FOTO: Printscreen/YouTube

Isaković je u velikoj ispovesti za "Nedeljnik" ispričala da je Branislav Lečić pokušao da je siluje 1978. godine. Lečića je njena koleginica Danijela Štajnfeld prijavila za silovanje u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, koje se prema njenim rečima dogodilo 2012. godine.

Merima je u izjavi za Blic rekla da će, ukoliko je tužilaštvo pozove, svedočiti protiv Lečića.

- Naravno da ću svedočiti. Verujem da je reći istinu fundamentalna obaveza svake savesne osobe. Ne mogu direktno svedočiti o događaju nasilja nad Danijelom jer mu nisam direktno prisustvovala, ali mogu svedočiti o ličnosti Branislava Lečića i svom dramatičnom iskustvu vezanom za njega. Nadam se da će se druge žrtve osmeliti da se oglase, ako ih ima - rekla je Merima.

Merima Isaković je dodala da želi da čitaocima da prostora da prožive tešku i šokantnu priču koju je iznela u tekstu za "Nedeljnik". Na pitanje da li se čula sa Danijelom Štajnfeld, ona je rekla:

- Ne. Ne poznajem Danijelu, prvi put sam čula za nju kada sam prošle nedelje pročitala o njenoj traumi. Do mene vesti stižu sa zakašnjenjem jer mnogo radim.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...