Ministarstvo predložilo suspenziju radnica i smenu direktorke Centra za socijalni rad u Blacu

Ministarstvo predložilo suspenziju radnica i smenu direktorke Centra za socijalni rad u Blacu

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања предложило је да се покрену дисциплински поступци према радницама Центра за социјални рад у Блацу и да оне буду суспендоване, а да вршилац дужности директора те установе буде смењена.

Инспекција социјалне заштите Министарства је током вршења ванредног инспекцијског надзора у предмету недозвољеног понашања запослених у Центру за социјални рад у Блацу према малолетним М. Д. и М. Д. утврдила да су запослене прекршиле Закон о социјалној заштити, Правилник о забрањеном поступању запослених у социјалној заштити и Кодекс професионалне етике стручних радника социјалне заштите Србије, наводи се у саопштењу Министарства.

Истиче се да је у току ванредног инспекцијског надзора утврђено је да су раднице Центра за социјални рад у Блацу својим понашањем угрозиле здравље и безбедност корисника.

Инспекција социјалне заштите је записник са мерама доставила оснивачу Центра за социјални рад – општини Блаце и Управном одбору Центра за социјални рад, ради даљег поступања, додаје се у саопштењу Министарства а рад, запошљавање, борачка и социјална питања.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...