"Napadaju Đilasa da bi se skrenula pažnja sa smrti Cvijana"

"Napadaju Đilasa da bi se skrenula pažnja sa smrti Cvijana"

"Ovo što se dešava je jedno nenormalno iživljavanje nad Draganom Đilasom. Ja sam dao predlog još pre godinu dana da Vučić iznese sve dokaze, i za Đilasa i za Savamalu. Ovo se sve radi da se skrene pažnja sa ubistva Cvijana", rekao je lider Dveri Boško Obradović u "Utisku nedelje".

Obradović je istakao da opozicija ne sme da dozvoli da vlast skrene pažnju sa smrti Vladimira Cvijana, koji se utopio 2018. godine, a za koju se saznalo tek pre dve nedelje.

- Sve ovo se radi da bi se sakrilo sve što je znao Vladimir Cvijan. Vladimir Cvijan je čovek koji je prešao iz vlasti DS-a u SNS i bio desna ruka Vučiću do 2013, a to je ključno vreme da se zna kako je SNS došao na vlast. Ogromne stvari je znao Vladimir Cvijan. On 2013. postaje najveći disident SNS-a i još tada je rekao Cvijan da je "diktator (Aleksandar Vučić) došao na vlast", da se meša u pravosuđe, da je upleten u razne afere. Taj čovek jednostavno nestaje, a sada saznajemo da ne samo da je otkriven kao beživotno telo. Ne znamo da li je imao neke povrede na telu, ko je naredio da bude kremiran, zašto porodica nije obaveštena o smrti - poručio je Boško Obradović.

Zatim je lider Dveri govorio o međustranačkom dijalogu vlasti i opozicije.

- Ja ne vidim zašto još uvek nismo dogovorili pratformu i ne vidim zašto na čelu pregovora ne bi bila dva nezavisna stručnjaka da nas u dijalogu predstavlja. To je predlog Skupštine slobodne Srbije koji smo mi prihvatili kako bi sprečili vlast da na pregovorima izmanipuliše. Predlog da stanemo iza jedne plaftorme i iza dva pregovarača koji će nas predstavljati - istakao je lider Dveri i dodao:

Dragan Đilas, Boško Obradović i Slobodan Stupar bili su gosti

Dragan Đilas, Boško Obradović i Slobodan Stupar bili su gosti "Utiska nedelje" FOTO: Printscreen

- Ako nas tamo ode 10-15, onda ćemo se samo idealo uklopiti u besmisao dijaloga. Nisu samo razlike u pristupu pregovaračkog tima, već smo došli do novog ideološkog rascepa koji pre nismo imali. Završetkom Saveza za Srbiju i formiranjem neke udružene opozicije, došlo je do ideološkog mimoilaženja.

Obradović je na kraju istakao da Boris Tadić, bivši predsednik Srbije, "nema prava da mu drži lekcije".

- Meni nije šef ni Aleksandar Vučić ni Dragan Đilas, ja sam treća opcija. Mi smatramo sledeće: Boris Tadić je bio predsednik DS i predsednik države, zar nije u to vreme napravljen ovaj demokratsko-koruptivni sistem? Savete nam danas daju ljudi koji su doveli Aleksandra Vučića na vlast. Ogorčeni narod protiv bivšeg režima doveo je Vučića na vlast. Boris Tadić nema pravo da nam drži lekcije. Nema povratka na bivši režim, na prazne priče o EU po svaku cenu, ta politika je propala.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...