ZAJEČAR "Napao me aktivista SNS, uvrnuo ruku i uzeo telefon"

ZAJEČAR "Napao me aktivista SNS, uvrnuo ruku i uzeo telefon"

Kandidat za gradonačelnika Dragan Stamenković, nosilac liste "Montoja i pravednici" napadnut je od strane aktivista, što je potvrdio za "Glas Zaječara", a naveo je da se drugi napad odigrao u prisustvu pripadnika policije, koja ga tom prilikom nije zaštitila.

Dragan Stamković Montoja napadnut je od strane aktivista koji su se, krećući se ulicama Zaječara obreli u njegovom komšiluku. Aktivista grupe građana koja je podnela listu "Montoja i pravednici" i Stamenković upozororili su aktiviste da je takva aktivnost zabranjena, ali su oni svejedno nastavili da je sprovode, te su se Stamenković i aktivista prihvatili telefona kako bi sačinili video zapis o tome, piše Glas Zaječara.

- Jedan od njih je moj komšija, koga sam prepoznao, on je aktivista SNS-a. Bio je iza moje kuće, ekipa jedna, koji su prepoznali moje ljude, upozorili su ih da se udalje, da ne idu sa spiskovima, po kućama, da je to zabranjeno. Upozorio ih je moj aktivista da se udalje, iza moje kuće su bili, bukvalno u mom komšiluku - rekao je Stamenković i dodao:

- Kad su nastavili to da rade, pošli smo da ih upozorimo, da ih snimimo šta rade, da snimimo te spiskove, i aktivista SNS-a mi je oteo telefon i uvrnuo ruku i udario me, zakačio me je po bradi, mislim da to nije namerno uradio, već je hteo da mi otme telefon. Nakon toga sam pozvao policiju i krenuli smo za njima. Policija je rekla da će brzo da stigne patrola koja će da ih privede i legitimiše, to se nije desilo, u roku od 20 minuta sam tri puta zvao policiju, na kraju posle 20 minuta kada su napokon stigli, nisu se legitimisali, ali sam po pištolju pretpostavio da su u pitanju policajci - kazao je Dragan Stamenković Montoja, kandidat za gradonačelnika Zaječara.

Policija je legitimisala Dragana Stamenkovića i njegovog aktivistu. U tom trenutku naišao je još jedan aktivista, koji je Stamenkovića napao u prisustvu inspektora, čemu u prilog svedoči i video snimak.

Inspektori Stamenkovića nisu zaštitili, a kada je video da je "vrag odneo šalu", Stamenković je sa svojim aktivistom napustio lice mesta u strahu za njihovu bezbdost i uputio se ka Policijskoj upravi Zaječar, gde je dao izjavu za medije.

- U tom trenutku je aktivista SNS-a, prvi čovek Boška Ničića stigao kolima, bukalno je doleteo, naglo stao i pred policijom, pred inspektorima koje sam ja pozvao da me zaštite me je napao po drugi put. Oteo je telefon iz ruke mog aktiviste koji je snimao tu konkretnu situaciju. Počeo je da nas psuje, meni je prišao blizu, pitao me je da li hoću da dobijem batine i rekao nam je da se brzo sklonimo, da nas nema - rekao je Stamenković, te je dodao:

- Iskreno, preplašen sam. Sve vreme su inspektori policije stajali i nisu na te pretnje reagovali uopšte. Shvatio sam ozbiljnost situacije, da je vrag odneo šalu i da ćemo biti povređeni, čak i pred pripadnicima policije. Nekako sa smo seli u kola, probao sam ne da smirimo situaciju, nego bukvalno da pobegnemo, stali smo ispred Policijske uprave u Zaječaru, i zvali medije, zato što se iskreno plašim da uđem u policijsku upravu, jer sam ih već jednom zvao, a ispred njih se pojavila ekipa Srpske napredne stranke - istakao je Stamenković.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...