NEZNANJE I NESTRUČNOST direktora i šefova u JKP Blace nanosi štetu ovom preduzeću

NEZNANJE I NESTRUČNOST direktora i šefova u JKP Blace nanosi štetu ovom preduzeću

Prenosimo u celosti saopštenje predsednika sindikata u JKP Blace, Gorana Vukomanovića:

,,Po prvi put ,od osnivanja ovog preduzeća ,dogodilo se da je pravni tim  reprezentativnog sindikata koji deluje u ovom preduzeću bio prinudjen da stane u zaštitu   predstavniku sindikata i da advokati sindikata podnesu TUŽBU PROTIV PREDUZEĆA NADLEŽNOM SUDU.

Fotografija: Privatna arhiva 

S obzirom da je očigledno došlo do čitavog niza kršenja Zakona o radu, kolektivnog ugovora ....Evidentno je i sa SIGURNOŠĆU možemo već zaključiti da će NAŽALOST i ovoga puta,ovo preduzeće morati da plaća obeštećenje i sudske troškove...

Fotografija: Privatna arhiva 

Naime, direktor je prošle godine potpuno samoinicijativno, protiv zakonito ,bez mišljenja sindikata, formirao samo njemu podobnu DISCIPLINSKU KOMISIJU i to na sam dan sastanka komisije, (istinitost i "stručnost" se iz priloga može i zaključiti) kako bih kaznio predstavnika sindikata takoreći "nizašta", a sve sa ciljem ućutkivanja, zastrašivanja, omalovažavanja i degradiranja ovog sindikata.
Sindikata koji je očigledno ,dugih niz godina unazad "trn u oku" ,ovim šefovima i rukovodiocima iz svima nama veoma dobro poznatih razloga...

Usled neznanja i nestručnosti direktora, a  i svakako nagovoren i pripomognut od strane pojedinih šefova i rukovodioca (prilagodljivih svakoj vlasti). Pokušali su zastrašivanjem  da ometaju rad sindikata. Sindikata koji je  uvek direktno stajao u zaštiti "običnih" radnika. Jedinog sindikata koji ukazuje svima, na neregularnosti u radu direktora i rukovodioca ovog preduzeća bez obzira ko su oni i iz koje su oni političke strukture nastali i gde oni trenutno pripadaju, a sve sa ciljem napretka i boljitka ovog preduzeća i zaštiti običnih radnika. Samim tim doprinosi i informiše gradjane o stvarnom i trenutnom stanju u ovom preduzeću.
Preduzeću koje treba da bude jedan jaki servis gradjana i "stožer" Blaca.
Takodje nastojali smo i nastavićemo sa time da  gradjani budu uvek blagovremeno i TAČNO informisani i upućeni o STVARNOM stanju i KVALITETU, što se tiče usluga ,koje im ovo preduzeće pruža kroz vodosnadbevanje održavanje  i cišćenje zelenih površina,iznošenje smeća itd.


Podsetili bih samo radnike i gradjane da je NAŽALOST ovo preduzeće u prethodnim godinama uz pomoć ovih većinom ISTIH šefova i rukovodioca (prilagodljivih svakoj vlasti) PROIZVELO nekoliko direktora ,koji su na kraju bili i PRAVOSNAŽNO OSUDJENI (neki nosili nanogicu i dobili nadimak "CECA", a neki navodno nosili nanogicu pa  dobili šećer i preminuli, a neki nosili nanogicu pa pomilovani )..."


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...