Novi Sad: Više desničarskih organizacija organizovalo litije

Novi Sad: Više desničarskih organizacija organizovalo litije

Više ekstremnih desničarskih pokreta i organizacija danas je prošetalo Novim Sadom i pored zabrane okupljanja, a događaj su nazvali „Krsni hod“, preneo je portal 021.rs.

Novi Sad: Više desničarskih organizacija organizovalo litije 1

Foto: Prinstkrin/tviter

U šetnji od crkve na Novom naselju do crkve na Detelinari i potom do centra Novog Sada učestvovalo je oko 200 ljudi, od kojih je deo došao u tzv. auto litiji iz Beograda.

Kako se navodi, nije potpuno jasno ko je organizator skupa, a iz policije nije bilo zvaničnih informacija, iako je nekoliko patrola policije sve vreme, od 15 časova pa do kraja šetnje, pratilo i obezbeđivalo učesnike, i pored toga što je zbog epidemioloških mera na snazi zabrana okupljanja.

Portal prenosi da nije jasno ni koji je povod za okupljanje, a u postovima na fejsbuku pominju se „mobilizacija pravoslavnih Srba“ i „otpor represiji zbog korone i nenarodnog režima“.

Iznose se razne antiepidemiološke, antivakserske i antimigrantske izjave i sve se svodi na razne teorije zavera koje se mogu pronaći na društvenim mrežama. Učesnici su nosili zastave i oznake četničkog pokreta iz Drugog svetskog rata, ruske i srpske zastave, zastave sa likovima haškog optuženika Ratka Mladića, četničkih vođa Draže Mihajlovića i Momčila Đujića, ikone, simbole profašističkog pokreta Zbor, antikomunističke simbole.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...