Odbio da bude deo kampane SNS pa ga napali na ulici

Odbio da bude deo kampane SNS pa ga napali na ulici

Predsednik Košarkaškog kluba Crnokosa Bogdan Joksimović napadnut je ovog utorka nakon što je potpisao saopštenje u kojem odbija donaciju u vidu dresova za mlađe kategorije od predsednika opštine Žarka Đokića, čime je, kako je to naveo u saopštenju, odbio da učestvuje u kampanji Srpske napredne stranke.

Joksimović je objasnio da se nada pomoći države nakon saopštenja, ali da je već u utorak napadnut.

Odbili "pomoć" SNS: Košarkaški klub neće da bude deo kampanje!

- Pa sigurno da očekujemo reakciju, nadamo se da će biti pozitivna u korist kluba u smislu da će izazvati situaciju u kojoj će zaista pomoći klubu koji je jednako njihov kao i naš. S obzirom na to da su osvetnički nastrojeni ovih osam godina koliko su na vlasti, očekujem da ću snositi posledice u smislu raznih obračuna. Već jutros sam bio deo fizičkog obračuna, napadnut sam od osobe bliske vlastima u Kosjeriću. U rame me je udario jedan čovek koji je u sprezi sa vlasti. To je očigledno bila direktna poruka da na taj način ne može da se ponaša i da se radi - rekao je Joksimović za Nova.rs.

Detaljno je opisao kako je "sprovedena" poruka vlasti.

- Krenuo sam na jutarnju kafu uobičajenom rutom od kuće do kafića. Jedan momak mi je išao pravo u susret, nije se pomakao već me je namerno ramenom udario iz sve snage. To ja vidim kao upozorenje za situaciju u kojoj sam se našao.

Ističe da tog mladića i lično poznaje, te objašnjava zbog čega je to uradio.

- Mi smo poznanici i on je jako blizak vlasti. Njegov otac je direktor javnog komunalnog preduzeća ovde, kompletna porodica je upletena u strukture vlasti.

Bogdan Joksimović FOTO: Printscreen/YouTube

Bogdan Joksimović FOTO: Printscreen/YouTube

Joksimović je istakao i zbog čega postoji "osvetnički odnos" prema klubu.

- Imaju osvetnički odnos prema svemu što nije u dodiru sa Srpskom naprednom strankom, oni taj klub zanemaruju jer nema nikog iz SNS u upravi. Razgovor sa gradonačelnikom nismo imali i ne očekujemo da ćemo videti.

Cilj ovakvog zastrašivanja staje u samo jednu rečenicu.

- Cilj je da roditelji dece glasaju za SNS.

SNS miting FOTO: Direktno.rs

SNS miting FOTO: Direktno.rs

Na kraju saopštenja, koje je juče ugledalo svetlo dana, pisalo je "Nekada je poželjno imati i kičmu", te je detaljnije pojasnio na koga je mislio.

- Konkretno se moja poruka odnosila na ostale kolektive u Kosjeriću koji su primili opremu i ponizili sportske kolektive. Ja sam član fudbalskog kluba kao igrač. U košarkaškom klubu sam predsednik u fudbalskom sam igrač, a prošle godine sam bio i kapiten. To je bila poruka ljudima koji su za sitne pare, koje nažalost u našoj zemlji nisu sitne pare, koji su za neku koru hleba prodali svoju porodicu, svoj obraz i svoju čast.. Mi to nikada nećemo uraditi i nećemo dozvoliti da tako funkcionišemo.

Dvorana Crnokose u Kosjeriću FOTO: Facebook

Dvorana Crnokose u Kosjeriću FOTO: Facebook

Jasno je izdvojio sve probleme i objasnio zbog čega i sam mora da direktno pomaže klubu.

- Već tri godine ličnim sredstvima finansiram taj klub. Tačnije, ja nadomestim ono što nedostaje kada opština uplati ono što sleduje klubu. Kosjerić je opština sa najmanjim budžetom za sport u zapadnoj Srbiji. Ne ulaže se u sportsku infrastrukturu, u klubove, ne postoji kancelarija za mlade i omladinu, koja će imati strategiju da mladi ostaju u Kosjeriću. Ljudi sa strane moraju da igraju u klubovima jer nema dovoljno mladih iz Kosjerića.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...