Otkrivamo! "Šefovi BIA u ložama sa kriminalcima, a sada nisu odavde"

Otkrivamo! "Šefovi BIA u ložama sa kriminalcima, a sada nisu odavde"

Foto:Starsport; gov.rs

Načelnik Pete kontraobaveštajne uprave u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) Goran Colić izabran je 2014. kao predstavnik navijača u Skupštinu FK Partizan i to kada je njih predvodila grupa Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja. Iako se država svim silama ograđuje od Belivukovog klana, nesumnjivo je da je za postojanje i poslova klana morala da zna i ranijih godina. Na to ukazuje činjenica da u ložama i odborima najvećih fudbalskih klubova Srbije sede, ni manje - ni više nego, šefovi BIA.

Nakon što je nedeljnik NIN ukazao na povezanost između jednog od načelnika u BIA, Colića, sa grupom Veljka Belivuka i pokojnog Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, portal Nova.rs otkriva ko su ostali funkcioneri bezbednosnih službi Srbije, koji sede u ložama najvećih srpskim klubova – Partizana, Crvene zvezde i Vojvodine.

Šef prve uprave BIA i član SD Crvena zvezda

Jedan od njih definitivno je i Bojan Dimić, načelnik Prve uprave BIA, koja je nastala spajanjem kontraobaveštajne i uprave za terorizam i organizovani kriminal.

Prva uprava se u žiži javnosti našla 2019. godine kada ju je Aleksandar Vučić odlikovao ordenom zasluga za odbranu i bezbednost drugog stepena. Orden je tada primio upravo Dimić. Mediji su svojevremeno pisali o Dimiću kao čoveku koji je izuzetno blizak Srpskoj naprednoj stranci (SNS), ali i kosovskom kontroverznom biznismenu Zvonku Veselinoviću.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Reč je o osobi koja je nebrojano puta viđena u loži stadiona FK Crvena zvezda, a sada je član i Sportskog društva Crvena zvezda.

Šef regionalnog centra sa Snajperom u odboru

Ni u novosadskom klubu FK Vojvodina nije drugačija situacija u odnosu na beogradske, pa tamo, ali u Upravnom odboru, sedi ni manje-ni više nego šef regionalnog centra BIA za Novi Sad.

Radi se o Nikoli Vasiljeviću, šefu novosadske BIA u UO Vojvodine, koji je postavljen oktobra 2017. godine, kada je predsednik postao direktor “Dnevnik Vojvodina press-a” Dušan Vlaović.

Foto: FK Vojvodina/Nikola Vasiljević

Da bezbednosne službe znaju šta se dešava na tribinima govori činjenica da šefovi BIA sede za istim stolom sa kriminalcima. Ne treba zanemariti činjenicu i da je pre nekoliko dana na Jahorini uhapšen član uprave FK Vojvodina ali i vođa navijača Vojvodine, Slobodan Milutinović (35), zvani Sloba Snajper.

Podsetimo, NIN je danas objavio da je sadašnji visoki rukovodilac u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) Goran Colić, načelnik Pete kontraobaveštajne uprave, izabran je decembra 2014. kao predstavnik navijača u Skupštinu FK Partizan i to kada je navijače predvodila grupa na čelu sa pokojnim Aleksandrom Stankovićem zvanim Aca Mutavi i Veljko Belivukom, zvanim Velja Nevolja, koji je uhapšen februara ove godine u velikoj akciji MUP i BIA.

Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Između ostalog, taj nedeljnik navodi i da su na sahrani ubijenog Aleksandra Stankovića – Saleta Mutavog, koji je likvidiran oktobra 2016., bili Belivuk, Nenad Vučković, koji se u tom trenutku nalazio u Specijalnoj brigadi Vojske Srbije, sadašnji generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić, ali i Colić.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...