Ovako je Vučić branio Papića od opozicije

Ovako je Vučić branio Papića od opozicije

Bivši zamenik načelnika SBPOK Goran Papić danas je lišen slobode, pošto mu je nakon saslušanja određen pritvor od 48 sati. Kum ministra odbrane Nebojše Stefanovića je "pao", a na teret mu se stavlja trgovina uticajem, pošto je zahtevao da se osobi koja je sada u pritvoru vrati oduzeto blindirano vozilo.

O radu i svim zloupotrebama Gorana Papića opozicija je davno pričala. Još 2019. godine lideri tadašnjeg Saveza za Srbiju su na sve to ukazivali, ali jednostavno nije imao ko da ih čuje. Ili, barem, nije želeo.

Iako su svakodnevno Boško Obradović, Dragan Đilas, Miroslav Aleksić i drugi ukazivali na koji način radi načelnik SBPOK-a, tada se na svih njih medijski ostrvio Aleksandar Vučić, koji je odmah stao u zaštitu Papića. To je uradio kada je odgovarao na novinarska pitanja o dokazima i umešanosti Nebojše Stefanovića u trgovinu oružjem.

Aleksandar Vučić FOTO: ATA Images

Aleksandar Vučić FOTO: ATA Images

- Nemojte vi da mi birate ko mi je najbliži, ko nije, Nebojša je svakako jedan od najbližih i smeta vam naročito zato što je jedan od njemu najbližih ljudi lično iz automobila izvukao narko zlikovca koji je imao tri kilograma droge oko vrata, zato vodite hajku protiv Nebojše Stefanovića i Gorana Papića - rekao je 2019. godine Vučić.

Zanimljivo je i kako su se režimski mediji tada ophodili prema celoj priči. Naime, pre nepune dve godine su stali u zaštitu Papića, baš kao i Vučić su objašnjavali "zašto opozicija napada Papića", što je uostalom i sam zamenik načelnika SBPOK radio.

Gorqan Papić FOTO: Printscreen

Gorqan Papić FOTO: Printscreen

- Ni sanjao nisam da mogu da se nađem na meti i na progonu pojedinih opozicionih lidera samo zato što sam zajedno sa svojim kolegama časno i pošteno obavljao posao i sklanjao drogu od naše dece - istakao je tada Papić.

Međutim, situacija se promenila, danas je obelodanjeno da je Goran Papić uhapšen, a podršku mu ne pružaju ni režimski mediji, a bogami ni predsednik Srbije.

Uostalom, kako su jednom prilikom naveli lideri opozicije, "Vučiću je bolje da sluša njih, nego direktora BIA Bratislava Gašića i ministra policije", jer se ispostavilo, kako su naveli, da su za sve što su govorili bili u pravu.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...