"Pola pazara sam davao Stefanoviću i Papiću, ostalo sam delio sa Kokezom" - Šta je sve rekao Aca Bosanac?!

"Pola pazara sam davao Stefanoviću i Papiću, ostalo sam delio sa Kokezom" - Šta je sve rekao Aca Bosanac?!

Beogradski ugostitelj Aleksandar Kajmaković (46), zvani Aca Bosanac, u utorak je pripadnicima UKP pričao sve što zna o kriminalnim aktivnostima ozloglašenog Veljka Belivuka (36), zvanog Velja Nevolja, koji je nedavno uhapšen pod sumnjom da je organizovao ubistva, trgovinu drogom, reketiranja i razna druga krivična dela u okviru kriminalnog klana koji je predvodio. 

Kajmakovića su pripadnici UKP priveli u utorak u lokalu “Butik 3”, u čije je poslovanje umešan. Pričao je i o svojim poslovnim odnosima sa Veljom Nevoljom, do kojih je, kako navodno Kajmaković tvrdi, došlo preko višegodišnjeg poznanstva sa Slavišom Kokezom, predsednikom Fudbalskog saveza Srbije, objavili su beogradski mediji “Blic” i 24sedam.
Slaviša Kokeza i Marko Pantelić (FSS) FOTO: StarsportSlaviša Kokeza i Marko Pantelić (FSS) FOTO: Starsport
Izvor kaže da je Kajmaković pripadnicima UKP ispričao da je suvlasnik, direktor i menadžer više ugostiteljskih lokala u Beogradu: “Tri šešira” i “Zlatnog bokala” u Skadarliji,”Kasine” na Terazijama, “Temperamenta” i “Lafajeta” u Beton hali, te “Butika 1, 2 i 3” na različitim atraktivnim lokacijama. Prema pisanju medija, on je u tim poslovima sa beogradskim biznismenom Predragom Rankovićem Peconijem, koga on naziva “prijateljem i kumom”.
Velja Nevolja FOTO: ATA ImagesVelja Nevolja FOTO: ATA Images
Kajmaković je naveo da je u spornim lokalima uglavnom sam angažovao obezbeđenje, i da su posao vodili uglavnom izvesni Miro i Mane, braća iz Bijelog Polja. Preokret, međutim, nastaje otprilike 2016. godine, kada ga je, navodno, Kokeza više puta kontaktirao i ubeđivao da obezbeđenje “Kasine” preuzmu navijači FK Partizan. Kajmaković kaže da je odbio ponudu, ali da su u narednom periodu navijači FK Rad u njegovim lokalima počeli da prave probleme – maltretirali su zaposlene, nisu plaćali račune i slično. Dogodile su se i dve policijske racije u “Kasini” krajem 2017. i početkom 2018, čije posledice Kajmaković opisuje kao ratno stanje: 2Sve je bilo polomljeno”. On tvrdi da je zbog toga pokušao da preko Kokeze stupi u kontakt sa ljudima iz policije kako bi saznao šta se događa.
Dijana Hrkalović i Nebojša Stefanović FOTO: PrintscreenDijana Hrkalović i Nebojša Stefanović FOTO: Printscreen
Naposletku je, kako je naveo, upoznao Dijanu Hrkalović, tadašnju državnu sekretarku u MUP i načelnicu u UKP. “Pitao sam je za racije, a ona me je pitala da li sam saradnik Alena Kožara iz Crne Gore (jednog od vođa škaljarskog klana koji će biti ubijen 2020. u Grčkoj), jer je on državni neprijatelj. Ja sam rekao da nisam i da ga ne poznajem. Kazala je da mi veruje”, prenosi izvor reči Kajmakovića. Kajmaković tvrdi da se u narednom periodu “prijateljski viđao” sa Dijanom Hrkalović u “Butiku 3” i da više nije imao policijske racije u svojim lokalima. Ipak, u tom periodu prvi put u “Butik 3” dolazi i Darko Elez, osuđivani bosanski kriminalac koji se dovodi u vezu sa Veljom Nevoljom. Najpre je pravio probleme i pretio. Kajmaković se tada, kako tvrdi, požalio Dijani Hrkalović, koja mu je obećala da će “da proveri” i da “ne brine ništa”.
Policija je uhapsila Darka Eleza FOTO: MUPPolicija je uhapsila Darka Eleza FOTO: MUP
Posle toga je, navodi Kajmaković, Elez ponovo dolazio u “Butik 3”, ali nije pravio probleme i čak se izvinio. Četiri ili pet meseci posle toga, nastavio je prema rečima izvora Kajmaković svoju priču, Kokeza ga je pozvao i rekao mu da je “Elez čekao da ga ubije” jer je, navodno, čuo da je Kajmaković davao Elezove snimke njegovim neprijateljima. Kajmaković navodi da je zvao i Dijanu Hrkalović i Kokezu zbog toga, da ih je ubeđivao da ništa ne zna o Elezu, da je nudio da se podvrgne poligrafskom ispitivanju i da ih je pitao da li treba da beži. Kako navodno tvrdi, Kokeza ga je uputio na Dijanu Hrkalović i od tada se Elez nije pojavljivao u njegovim lokalima, mada su drugi iz njegove grupe dolazili i pretili obezbeđenju. Kajmaković je dalje, prema pisanjima medija, ispričao da je upravo u to vreme na predlog Kokeze s njim i Nebojšom Stefanovićem, tadašnjim ministrom policije, otvorio restoran „Temperament“ u Beton hali.
Kajmaković navodno tvrdi da ga je Stefanović tada uputio na Aleksandra Papića kao kontakt osobu i predstavio mu ga kao svog „čoveka od poverenja“. Dogovor je, prema tvrdnjama beogradskih portala, bio da prihodi od restorana idu „50 odsto Stefanoviću i Papiću“, a po 25 odsto „meni i Kokezi“. “Pitao sam Dijanu za Velju Nevolju” Kajmaković tvrdi da ubrzo navijači Rada opet počinju da prave probleme u njegovim lokalima i da obezbeđenje nije uspevalo da se izbori s njima. Zbog toga se konsultovao sa Dijanom Hrkalović o mogućnosti angažovanja Velje Nevolje i njegove ekipe.
Stefanović i Aleksandar Papić FOTO: Direktno.rsStefanović i Aleksandar Papić FOTO: Direktno.rs
Hrkalovićeva mu je rekla da to “nikako ne radi” jer će ona “da ih pohapsi”. Ipak, Hrkalovićeva je uskoro razrešena funkcije u MUP, pa je Kajmaković za savet pitao supruginog rođaka Milana Ostojića, zvanog Sandokan, iz Šapca, s kojim je procenio da Velji Nevolji radi mira treba dati jedan lokal za obezbeđenje. Izbor je u leto 2020. godine pao na “Kasinu”. Gle čuda – u “Kasini” više nije bilo problema, ali u ostalim lokalima jeste. Kajmaković tvrdi da mu je izboden radnik obezbeđenja u “Tri šešira”, a da su se navijači Rada iz “Kasine” jednostavno preselili na privremeni rad u “Butik 3”, gde su pravili tuče i odbijali da plate račune. “Nosili su “škorpione”, ispričao je Kajmaković pripadnicima UKP. Kajmaković je objasnio da je zatim rasporedio poslove obezbeđenja svojih lokala. Ekipa Velje Nevolje je držala “Lafajet”, “Temperament” i “Kasinu”; braća Bjelopoljci Mire i Mane su radili u “Tri šešira” i “Zlatnom bokalu” u Skadarliji, a “Butik 3” su držali izvesni Dule i Goran. “Sa Veljom Nevoljom i njegovim kumom Markom Miljkovićem sam se uglavnom viđao u “Lafajetu”, a nekoliko puta i kod njih u nekoj bašti na stadionu Partizana. Oni su me uveravali da je mirno samo tamo gde oni čuvaju i stalno su se pitali kada ću im dati da rade i ostale lokale”, ispričao je Kajmaković.

Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...