"210 miliona za Moravski koridor smo dali iz novih zaduženja"

"210 miliona za Moravski koridor smo dali iz novih zaduženja"

Predsedniče Vučiću, možda je tačno da nikad u istoriji nismo platili 210 miliona evra iz budžeta kao avans za izgradnju Moravskog koridora, ali to je samo zato što verovatno nikad u istoriji nismo ugovorili toliki avans", naveo je Dušan Nikezić, predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde.

U saopšenju Nikezića, čiju sadržinu prenosimo u celosti, dalje se navodi:
"Kao što nikad u istoriji nismo ugovorili 900 miliona evra za 112 kilometara autoputa, za deonicu na kojoj je mnogo funkcionalnija i isplativija izgradnja brze saobraćajnice.

Isto tako, nikad u istoriji nismo imali rupu u budžetu od četiri milijarde evra, koju smo pokrili iz zaduženja, pa otud i nije čudo da se u budžetu nađe i tih 210 miliona evra.

Dušan Nikezić FOTO: SSP

Dušan Nikezić FOTO: SSP


Kao što znate, nikad u istoriji nam javni dug nije bio ni blizu 28 milijardi evra, a sa ugovorenim kineskim projektima će preći 50 milijardi evra.

Zato nije fantazmagorija kako smo platili 210 miliona evra, jer je jasno da smo ih platili iz novog zaduženja.

Fantazmagorija je jedino kako i pod kojim uslovima ste sa Britancima ugovorili finansiranje izgradnje Moravskog koridora, jer te podatke već dve godine krijete i Vi i ambasada Velike Britanije", zaključuje se u saopšenju Dušana Nikezića, predsednika Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...