"Prisluškivali su nas, presreli i uzeli transparente sa Vučićem"

"Prisluškivali su nas, presreli i uzeli transparente sa Vučićem"

Predstavnike pokreta "Oslobođenje" Mlađana Đorđevića, sprečila je danas policija da u Novom Beogradu razviju transparente posvećene obeležavanju godišnjice bombardovanja Srbije, a na kojima se nalazi predsednik Srbije Aleksandar Vučić u društvu bivših lidera država članica NATO.

U izjavi za Nova.rs, predsednik "Oslobođenja" Mlađan Đorđević je rekao da je očigledno da vlast prisluškuje pripadnike njegove organizacije i da u prilog tome govori činjenica da su policajci, pripadnici BIA i Komunalne milicije ekspresno reagovali i napisala njihovim aktivistima prekršajne prijave.

Mlađan Đorđević, Foto: Printscreen/Facebook

Mlađan Đorđević, Foto: Printscreen/Facebook

Na pomenutim transparentima nalazile su se fotografije predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa nekadašnjim premijerom Velike Britanije Tonijem Blerom, bivšim predsednikom SAD Bilom Klintonom, kao i slika Vučića u društvu nekadašnjeg kancelara Nemačke Gerharda Šredera.

Komentarišući današnji događaj, predsednik “Oslobođenja” Mlađan Đorđević kaže da se policija pojavila odmah pošto su otkrili transparente.

- Na licu mesta se pojavila policija, pripadnici BIA i komunalni milicajci, koju su oduzeli te transparente i napisali prekršajne prijave našim članovima Milanu Dumanoviću i Nikoli Kosoviću - naveo je Đorđević.

On kaže da je u pitanju represija države, ali i znak da se prisluškuju članovi pokreta "Oslobođenje".

- Oni su znali za akciju. To je dokaz da je Srbija diktatura i da vi u ovoj zemlji ne smete da kritikujete vlast, a kamoli da sprovedete neku akciju. Jasno je da ovde nema slobode govora i političkog angažovanja, ali nas ovo ne plaši, samo nam daje snagu da se borimo protiv izdajnika. Vučića je pogodilo to što je na fotografijama sa Blerom, Šrederom i Klintonom. To su ljudi koji su odgovorni za bombardovanje Srbije, a danas su njegovi savetnici - istakao je Đorđević.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...