Privođenje Vujića NAPAD NA SLOBODU I DEMOKRATIJU

Privođenje Vujića NAPAD NA SLOBODU I DEMOKRATIJU

Još jedan dokaz da živimo u državi u kojoj je zabranjeno pominjati ime Aleksandra Vučića je privođenje Milana Vujića iz Novog Sada, koji je na društvenim mrežama ponovio izjavu Dragana Đilasa iz nedeljnika “Vreme“ o napadu na njegovu maloletnu ćerku uz komentar: "Nije u detetu problem, ni u roditeljima, to je nuspojava toksičnog i agresivnog narativa, horskog obračuna sa neistomišljenicima kojim znamo ko diriguje "JedanČovek" - navode u saopštenju iz Stranke slobode i pravde.

- Angažovanje policije iz Beograda u Novom Sadu kao i to što je Vujić zadržan u policiji pet sati samo zbog serije od nekoliko tvitova, pokazuje da će ovaj nestručni, bahati i kriminalizovani režim svoje privilegije braniti zloupotrebom svih institucija i policije.

Nedopustivo je da u bilo kojoj slobodnoj zemlji vodite ljude u policiju zato što se bune protiv nasilja nad decom o kome je javnost obavestio otac. Svi koji učestvuju u ovakvom maltretiranju građana će u skladu za zakonom morati da objasne nezavisnim pravosudnim organima po kom osnovu su privodili ljude i ko im je to naredio.

Tek nakon što se utvrdi odgovornost svakog za ovakve poteze Srbija će postati slobodna zemlja u kojoj je bezbednost i briga za svako dete obaveza svakog od nas - stoji u saopštenju SSP.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...