Radonjić: Potpisao sam da se Lečić izbaci iz predstave

Radonjić: Potpisao sam da se Lečić izbaci iz predstave

Foto: Arhiva

Glumac Miodrag Radonjić oglasio se povodom navoda da je jedna od 17 glumaca koji su potpisali peticiju da njihov kolega Branislav Lečić bude izuzet iz predstojećih igranja predstave "Kad su cvetale tikve", a koji je pokrenut iz pozorišta nakon što je Danijela Štajnfeld optužila Lečića za silovanje.

“Obraćam se povodom slučaja zamene kolege, glumca, Branislava Lečića u predstavi “Kad su cvetale tikve”. Pre svega želim da zamolim medije da ne prave hajku i linč o ovom veoma osetljivom i složenom pitanju. U tom smislu, vest da je neko nekoga “izbacio” iz predstave ili pozorište su krajnje neumesne i pre svega netačne”, napisao je Miodrag.

“Naime, same optužbe koje je iznela koleginica Štajnfeld na račun kolege Lečića urušavaju uobičajenu stvaralačku atmosferu i komunikaciju u pozorištu između kolega. Bez želje da bilo kome namećem svoje mišljenje”, neveo je glumac.

Foto: Instagram/radonjicmiodrag

“Smatram da je u ovakvoj atmosferi Branislav Lečić trebalo sam da istupi iz svojih predstava dok se situacija ne reši na mestu gde jedino i treba da se rešava, a to je sud, ali to je samo moje mišljenje. A sad istine radi, kada se pojavila pomenuta inicijativa glumaca, zajedno sa većinom mojih kolega koji mnogo duže od mene igraju u toj predstavi potpisom sam dao podršku, dok se ne razreši celokupna situacija”,napisao je glumac.

“Namera nije da se bilo ko targetira i veoma mi je žao što mediji vrše hajku ne razmišljajući o posledicama koje mogu imati svi učesnici ovog događaja. Molim vas da budemo civilizovani i suzdržani”, zaključio je Radonjić.

Podsetimo,Lečić je na društvenoj mreži Fejsbuk objavio dopis Beogradskog dramskog pozorišta koji ga isključuje iz ove institucije na neko vreme.

” Dragi Leko, Jug je pokušao da te dobije, verovatno si u gužvi. Imamo jednu nezgodnu situaciju jer je danas na inicijativu dela glumačkog asambla, njih 17 potpisalo peticiju da ne žele da igraš u “Tikvama” dok se situacija ne smiri. Njih 14 je bilo uzdržano. Žao nam je zbog svega, u dogovoru i sa Skerlom, alterniraćemo te do daljnjeg. Možeš se čuti sa Jugom kad budeš u prilici. Beogradsko dramsko pozorište”, piše u poruci koju je Lečić dobio.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...