,,RAZBILI VRATA, VUKLI DECU NA SILU" Baka Ljiljana iz Blaca otkrila detalje drame sa socijalnim radnicama

,,RAZBILI VRATA, VUKLI DECU NA SILU" Baka Ljiljana iz Blaca otkrila detalje drame sa socijalnim radnicama

Radnici Centra za socijalni rad upali su u moju kuću, razbili vrata, mene u kolicima odgurivali, a decu vukli na silu. Bili su jako grubi i nikakav papir mi nisu pokazali, reči su kojima je baka Ljiljana D. (58) iz blačkog sela Suvi Dol opisala dramu koja se se 5. marta dogodila u njenom domu.

Kako je rekla za televiziju K1, sa unucima koje je Centar za socijalni rad pokušao da joj oduzme, živi već dve godine. Marko (14) i Marijana (10) sa njom su od 2019. godine kada je njihova majka, a Ljiljina snaja, preminula. Baka od tada sama brine o njima, iako je nepokretna i živi od 10.000 dinara socijalne pomoći koliko prima.

- Kazala mi je radnica Centra da će mi iz inata uzeti unuke. Mislim da je to zato što sam tražila pomoć, za ogrev, za invalidska kolica... Teško živimo. Rekli su mi da kao invalid ne mogu da brinem o deci. Zahtev za starateljstvo podnela sam pre mesec dana - rekla je baka Ljilja.

U ranijim izjavama, Ljiljana je pojasnila da je njenom sinu, inače ocu njenih unuka, zabranjen prilazak i to od strane Centra za socijalni rad. Upravo je ona prijavila svog sina policiji, nakon što je upao u njihovu kuću i kako kaže, matretirao decu.

- Povredio je Marka i vukao Marijanu jer kuća nije uredna, kako je rekao. Od tog momenta je Centar za socijalni rad počeo da dolazi i vrši pritisak da nas odvoje. U petak je sve kulminiralo, a deca su prestrašena. Nemojte, molim vas, da ih više dirate. Ja jesam invalid, ali ne mogu da dozvolim da više doživljavaju stres i da se kidaju. To su mala deca, ljudi - rekla je Ljiljana pre dva dana.

Radnicama suspenzija, direktorki smena?

U međuvremenu, Ministarstvo za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja prеdložilo jе danas da sе pokrеnu disciplinski postupci prеma radnicama Cеntra za socijalni rad u i da onе budu suspеndovanе, a da vršilac dužnosti dirеktora tе ustanovе budе smеnjеna.

Podsećamo, pre nekoliko dana pojavio se snimak na kom se vidi kako radnice Centra za socijalni rad na silu pokušavaju da izvuku dečaka iz kuće kako bi krenuo sa njima, a on se opire i vraća unutra. Snimak je nastao 5. marta, a zabeležila su ga komšije.

‌‌


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...