SKANDAL! Vučić i Ružić štite bivšu direktorku Socijalnog u Blacu?! - premeštena na radno mesto pedagoga u osnovnoj školi u Blacu

SKANDAL! Vučić i Ružić štite bivšu direktorku Socijalnog u Blacu?! - premeštena  na radno mesto pedagoga u osnovnoj školi u Blacu

Direktorka Osnovne škole ,,Stojan Novaković" u Blacu za portal Južne vesti potvrdila je informaciju da se bivša direktorka Centra za socijalni rad Blace, Ivana Petrović, vratila na radno mesto pedagoga u ovoj školi na kojem je radila pre imenovanja na direktorsku funkciju.

,,U skladu sa zakonom ona se ove nedelje vratila i obavlja posao koji je i pre postavljenja radila, a to je školski pedagog. Ja sam o tome odmah obavestila nadležno Ministarstvo prosvete i Školsku upravu u Nišu. Za sada nemam nikakve povratne informacije od njih, videćemo hoće li ih biti narednih dana i u skladu sa dobijenim instrukcijama ćemo i preduzimati mere, ako se to traži – navodi Marija Ćurčić, direktorka osnovne škole u Blacu za Južne vesti.

Fotografija: Google 

Na čelu ministarstva prosvete nalazi se podpredsednik Socijalističke partije Srbije, Branko Ružić, koje do dan dans nije reagovalo na odgovarajući način ako se zna da u ovu školu idu deca porodice Dačević, Marko i Marjana nad kojima je od strane Centra za socijalni rad Blace izvršeno pravno i fizičko nasilje zbog čega je Ivana Petrović smenjena sa direktorske funkcije.


Na prošloj sednici skupštine u Blacu, predsednica opštinskog odbora SPS Blace, Milijana Đurković, odbranaški se ponašala prema sada već bivšoj direktorki Centra za socijalni rad Blace, Ivani Petrović dok je kao glavni problem u ovom slučaju predstavila pojavu trećeg lica.

Inače lice koje je snimilo incident u Suvom Dolu tj. nasilni pokušaj oduzimanja dece jeste Dejan Milošević Kuna, član Glavnog odbora Stranke slobode i pravde.

Ivana Petrović, čelnica je ženske mreže Srpske napredne stranke u Blacu.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...