"Skandalozna izjava gradonačelnice Niša - presedan"

"Skandalozna izjava gradonačelnice Niša - presedan"

Skandalozna izjava gradonačelnice Niša i bivše novinarke Dragane Sotirovski o dogovoru koji je postugnut s ostalim funkcionerima iz vrha gradske vlasti da neće odgovarati na pitanja novinara Južnih vesti, presedan je koji je uzburkao grad na Nišavi, piše u saopštenju Stranke slobode i pravde Niš.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Dok gradonačelnica ne silazi s televizija koje se delom finansiraju novcem iz gradskog budžeta, a gde gostuje u strogo kontrolisanim uslovima i odgovara na unapred naručena pitanja, onemogućava pojedinim novinarima da rade svoj posao i pritom preti tužbama, očigledno misleći da ima pravo da tuži svakog ko ne piše po njenim direktivama.

Gradonačelnica na nezgodna pitanja neće da odgovara, nepodobne medije ignoriše, a s opozicijom na duel ne sme. Jednom će morati da odgovori na sva pitanja, samo što ih neće postavljati ni novinari, ni opozicija, već nadležni organi. A pitanja je milion, od istorijske rekonstrukcije gradskog trga, preko nepotizma i korupcije, do pritiska na birače.

U civilizovanom svetu, javni funkcioner bi zbog ovakve izjave podneo momentalnu ostavku. Ali, pošto nam je vladajuća kasta državu pretvorila u žabokrečinu i suspendovala sve zakone, garantujemo im da će zbog toga odgovarati. Vreme slobode i pravde dolazi i neće biti zaštićenih.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...