SKANDALOZNO: Smenjena direktorka Socijalnog u Blacu radiće kao psiholog u školi u kojoj idu brat i sestra iz Suvog Dola

SKANDALOZNO: Smenjena direktorka Socijalnog u Blacu radiće kao psiholog u školi u kojoj idu  brat i sestra iz Suvog Dola

Direktorka Centra za socijalni rad u Blacu koja je smenjena posle pokušaja da Marka (14) i njegovu mlađu sestru Marijanu (10) iz Suvog Dola, koji žive sa bakom Ljiljanom Dačević, nasilno prebace u hraniteljsku porodicu, smenjena je, a ona će raditi na mestu pedagoga u školi koju pohađaju ova deca.

Kako kažu iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, smenjena direktorka Centra za socijalni rad, pre nego što je stupila na novu dužnost direktora, radila je u školi kao pedagog, navodi Telegraf.rs.

- Ona je svoje prethodno radno mesto pedagoga stavila u status mirovanja zbog izbora na funkciju, a u skladu sa propisima iz oblasti radnog zakonodavstva. Po razrešenju sa funkcije direktora, ona se vraća na svoje staro radno mesto, što joj omogućavaju zakoni iz oblasti rada - navode iz Ministarstva prosvete.

Kako dodaju, oni će pažljivo, u skladu sa svojom nadležnošću, pratiti ostvarivanje obrazovno - vaspitnog rada u školi.

Podsetimo, dečak i devojčica žive kod bake posle smrti svoje majke. Otac ih je napustio kada su bili mali, a deca je, kako je najavljeno iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju trebalo da budu prebačena u srodničku, a ne hraniteljsku porodicu - kod druge bake, majke njihove pokojne mame.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...