Skup podrške u Pionirskom parku za podršku predsednice pokreta ,,Živim za Srbiju" (VIDEO)

Skup podrške u Pionirskom parku za podršku predsednice pokreta ,,Živim za Srbiju" (VIDEO)

Predsednica pokreta Živim za Srbiju Jovana Stojković, koja je jutros privedena zbog sumnje da je počinila krivično delo izazivanje panike i nereda, danas je oko 18.30 došla u Pionirski park gde joj je organizovan skup podrške.

Skup podrške u Pionirskom parku za privedenu predsednicu pokreta "Živim za Srbiju" (VIDEO) 1

Foto: Medija centar Beograd

Ona je rekla da su povod za njeno hapšenje bili njeni tvitovi u kojima govori da su pojedini ljudi umrli posle vakcinacije, dodavši da je očekivala pritvor i da veruje da je njeno privođenje naređeno iz vrha države.

„Ovo je novo vreme vraćanja verbalnog delikta, ovo je član koji će oni eksploatisati – to je širenje panike, koji će koristiti za svaki narativ koji nije zvaničan“, rekla je Stojković i zahvalila svima na podršci.

Stojković je dodala da su joj najavili da će joj biti zabranjeno korišćenje društvenih mreža.

Ona je dodala da je privedena i potpredsednica pokreta, kao i da su prema njoj bili fini

Inače, policija je jutros u 7.30 časova pretresla stan Stojković i njenog muža Vladimira, na osnovu naredbe suda, a zbog, kako je navedeno, širenja straha i panike.

Da obavi pretres došlo je dvoje pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, a čitav tok Stojkovići su snimali i uživo prenosili na svojoj Fejsbuk stranici.

Policajci su tražili da prekinu snimanje, ali su oni, nakon telefonskih konsultacija sa svojim advokatom, to odbili, jer im je on rekao da se nalaze u svom stanu i da ne mogu da snose nikakve posledice zbog toga.

On ih je savetovao i da pretres obavezno bude uz dva svedoka, što predviđa zakon, jer su policajci hteli to da urade bez njih.

Šta očekujete da pronađete u stanu – oružje, drogu_ Jeste li nekad pretresali nekom stan zbog izazivanja straha i panike – niste. Ponašate se kao da smo kriminalci, rekao je Stojković, koji je lekar u zatvoru.

Jovana Stojković je konstatovala da se pretres obavlja zato što se ona zalaže za slobodu izbora pri vakcinisanju dece.

Nakon što je u stan stigao advokat, objasnio je policajcima da ne mogu da zabrane snimanje, ali da će, u znak kooperativnosti, kad zvanični pretres uz dva svedoka počne, prestati snimati, što je i učinjeno.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...