Smenjena direktorka Centra za socjialni rad u Blacu

Smenjena direktorka Centra za socjialni rad u Blacu

Direktorka Centra za socijalni rad u Blacu smenjena je danas, nakon što su radnice ove ustanove 19. marta na silu vukle dečaka (14) iz Suvog Dola iz kuće u kojoj živi sa bakom Ljiljanom Dačević i mlađom sestrom (10).

FOTO: Printscreen

FOTO: Printscreen

Kako za Telegraf.rs kažu iz Opštine Blace, ova odluka biće danas zvanično saopštena.

- Protiv radnica Centra za socijalni rad je pokrenut disciplinski postupak. Nadležni organi će na kraju odlučiti da li će one i dalje obavljati tu funkciju, ali bi po pravilu trebalo da budu uklonjene sa tog mesta. Odluku o tome će doneti novi direktor Centra koji će u narednih nekoliko dana biti izabran - navode za naš portal iz blačke opštine.

Kako dodaju, narednih dana biće održana Skupština opštine Blace, na kojoj će biti odlučeno ko će biti novi direktor.

- Skupština je ta koja glasa smenu i odabir novog direktora Centra - objašnjavaju.

Podsetimo, dve zaposlene iz blačkog Centra za socijalni rad došle su u kući Dačevića kako bi odveli u hraniteljsku porodicu dečaka i devojčicu koji žive sa bakom, nakon što im je majka umrla, a otac ih napustio. Tom prilikom, radnice su pred Ljiljanom, koja je u invalidskim kolicima jer joj je jedna noga amputirana, na silu vukle dečaka koji se opirao, ne želeći da ode od bake.

Ovaj nemio događaj zabeležio je i objavio humanitarac iz Kuršumlije, Dejan Marković (Milošević), posle čega se oglasilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je predložilo smenu direktorke Centra i disciplinski postupak radnica koje su primenile silu.

Povodom slučaja porodice Dačević oglasio se i ministar za brigu o porodici i demografiji, Ratko Dmitrović, koji je pre dva dana za Telegraf.rs naveo da se neće odustati od realizacije onoga što je ocenjeno kao najbolje za budućnost dece, a to je da ona pređu u drugu srodničku porodicu, odnosno kod druge bake - majke njihove majke.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...