Sramno! Državi sad problem 10 hiljada evra

Sramno! Državi sad problem 10 hiljada evra

Vlada nema pravni osnov da izdvoji 10.000 evra da se opremi kuća Milana Jovanovića, osim ako nije reč o ugroženima od poplava ili slično. Sve ostalo što sam mogla da učinim, učinila sam – izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić, na pitanje zašto nije pokušala da pomogne novinaru “Žig infa”. Međutim, imajući u vidu da je za paljenje kuće odgovoran i osuđen na zatvorsku kaznu bivši predsednik opštine Grocka i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Dragoljub Simonović, pomoć Jovanoviću je minimum koji bi trebalo kako SNS, tako i Vlada Srbije da uradi!

Novinar Milan Jovanović FOTO: Printscreen/YoutubeNovinar Milan Jovanović FOTO: Printscreen/Youtube
Takođe, kada se samo uzme u obzir činjenica da je država u julu prošle godine izdvojila iz budžeta oko 1.7 miliona evra za završetak radova na izgradnji Hrama Svetog Save, kao i da je devet vrata na Hramu koštalo nešto više od 1.7 miliona evra, šta je 10.000 evra za pomoć Jovanoviću i koju poruku nam država, ali i SNS šalju? Na pitanje zašto vladajuća Srpska napredna stranka nije izdala nikakvo saopštenje, Brnabić je rekla da su za tu stranku “dela mnogo važnija od reči i saopštenja, i da je mnogo bitnije to što SNS nije stala u zaštitu čoveka koji je osuđen za krivično delo”.   – To mnogo govori o SNS-u i o Srbiji danas, jer više nema zaštićenih – rekla je premijerka.
Ana Brnabić FOTO: ATA ImagesAna Brnabić FOTO: ATA Images
Šta tačno znače reči premijerke “dela SNS su mnogo važnija od reči i saopštenja”? Koja dela su u pitanju kad Srpska napredna stranka ništa nije uradila da pomogne novinaru, koji je ugrožen i koji je pukom srećom preživeo požar čiji je nalogodavac upravo član njihove stranke?
Dragoljub Simonović izlazi iz suda FOTO: ATA imagesDragoljub Simonović izlazi iz suda FOTO: ATA images
Da li je moguće da je premijerka izjavila da “je mnogo bitnije to što SNS nije stala u zaštitu čoveka koji je osuđen za krivično delo” i da misli da je to dovoljno kada su naprednjaci u pitanju? Zatvorska kazna od četiri godine i tri meseca koju je Simonović dobio ne bi trebalo da nas iznenađuje. Slučaj nije okarakterisan kao pokušaj ubistva, i u svakoj zemlji bi se to podrazumevalo, ali, ko će pored velike sreće da je ostao živ, sada Jovanoviću nadoknaditi i materijalnu štetu, jer je ostao bez porodične kuće, normalnog života i zdravlja.

Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...