Srpska žandarmerija ušla na Kosovo! Srbija rešena da vrati Kosovo?!

Srpska žandarmerija ušla na Kosovo! Srbija rešena da vrati Kosovo?!

"Opština čeka zvanične informacije od nadležnih organa u vezi sa tim pitanjem", navodi se u odgovoru Kancelarije za informisanje u opštini Kamenica.

Žandarmerija, policija, sud, hapšenje

Stanovnici Karačeva kažu da su pripadnici srpske žandarmerije juče viđeni u tom selu i dodaju da su oni zbog toga uplašeni, dok iz kosovske vlade navode da se radi o redovnom sastanaku američkog i turskog Kfora sa pripadnicima srpske vojske, prenosi Gazeta Ekspres.

Predsednik sela Karačevo Seljver Lenjani izjavio je za Gazeta Ekspres da je srpska žandarmerija juče ušla na teritoriju sela, o čemu je obavestio nadležne institucije kao i to da su žitelji sela uplašeni tom provokacijom.

"Juče u 12 sati po podne srpska žandarmerija ušla je u Karačevo sa vozilom, stanovnici pograničnog područja Karačeva, primetili su njihov ulazak i uplašili, jer od 2001. do danas ulaze naoružani do zuba, uznemirujuće. Obavestili smo sve relevantne mehanizme. Ali oni su nemoćni. Gde ćete veću provokaciju nego kada srpske oružane snage uđu motornim vozilima. To je veliki problem Karačeva", rekao je za Gazeta Ekspres Ljenjani.

Istakao je da su stanovnici Karačeva u trajnom strahu od upada srpske žandarmerije.

"Vozila žandarmerije ulaze i niko ih ne ometa u tome. U potpunosti razumemo sve sastanke sa Kforom, ali neka albanska vojska uđe na teritoriju Srbije, pa da vidimo da li će se vratiti živi. Nismo protiv sastanaka, ali ne na teritoriji Kosova. Ako nas policija i Kfor ne čuvaju nećemo moći da ostanemo ovde ni 24 sata", dodao je Ljenjani.

Portparol vlade Perparim Krieziu je u izjavi za Gazeta Ekspres naveo da se radi o redovnom sastanaku američkog i turskog Kfora sa pripadnicima srpske vojske.

"Upoznati smo sa današnjim aktivnostima duž graničnog pojasa u Karačevu. To je bio redovni sastanak američkog i turskog Kfora sa pripadnicima srpske vojske", rekao je Krieziu.

Iz Kancelarije za informisanje u opštini Kamenica za Gazeta Ekspres su nanaveli da još uvek nemaju zvanične informacije od nadležnih organa.

"Opština čeka zvanične informacije od nadležnih organa u vezi sa tim pitanjem", navodi se u odgovoru Kancelarije za informisanje u opštini Kamenica.

Stanovnici Karačeva su i ranije protestvovali zbog ulaska srpske vojske u selo, navodeći da su to provokacije i zastrašivanje stanovništva.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...