Stamatović o novcu iz budžeta: Nisam na prodaju! I dalje sam opozicija

Stamatović o novcu iz budžeta: Nisam na prodaju! I dalje sam opozicija

Lider Zdrave Srbije i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović izjavio je da niko ništa nije tražio od njega niti je pruzeo neku obavezu zato što je Vlada nedavno uplatila toj opštini 120 miliona dinara iz budžetske rezerve, čemu je prethodila poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prilikom početka rada gondole na Zlatiboru.

„Nisam na prodaju, niti me iko može kupiti. Novac iz državnog budžeta pripada svim lokalnim samoupravama i građanima i ta ocena o ‘kupovini’ ne stoji. Zdrava Srbija je i dalje opozicija u lokalnim samoupravama širom Srbije, u kojima imamo odbornike. Nema razloga da me za to optužuju i vlast i opozicija. Da sam kupljen pojavio bih se na televizijama sa nacionalnom frekvencijom i u drugom medijima“, rekao je Stamatović za list Danas.

On je objasnio da je verovatno želja naprednjaka da budu deo „uspešnog, potrebnog i održivog projekta“ ove opštine kakav je gondola, razlog što su ga sada podržali.

„Praksa predsednika, kada dolazi u posetu lokalnim samoupravama je da, koliko sam video, obeća neka sredstva i tako je bilo na Zlatiboru“, rekao je Stamatović.

On je naveo da će deo sredstava koje je opština dobila iz državnog budžeta biti iskorićen za otplatu kredita kojima se zadužila za izgradnju gondole.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...