Sudija Majić: Nisam ljubitelj kupnja u reci

Sudija Majić: Nisam ljubitelj kupnja u reci

Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić reagovao je na današnje napade na njega koji su došli od strane poslanika SNS u Narodnoj Skupštini Republike Srbije. Njega je u Skupštini Veroljub Arsić optužio rekavši da bi sudija zaštitio i silovatelje i upitao ga kada će doći u Skupštinu "da ga oni priupitaju šta radi". Na napade Majić odgovara da nije ljubitelj kupanja u reci, kao i da voli život i da mašta o starosti, aludirajući na utapanje u reci Vladimira Cvijana, nekadašnjeg visokog funkcionera naprednjaka.

- Vremena su takva da je možda trenutak da vam i ja saopštim da nikada nisam bio ljubitelj kupanja u reci, da volim život čak i kada mi ga mediokriteti zagorčavaju, da imam divnu porodicu i prijatelje i da maštam o starosti u kući na obali mora. Čisto da ostane za zapisnik - napisao je Majić na Tviteru.

Majić ovom izjavom aludira na smrt Vladimira Cvijana, nekadašnjeg visokog fukcionera Srpske napredne stranke, za čiju se smrt nedavno saznalo, a koja je i dalje misterija. Javnost s pravom sumnja u zvanične podatke obdukcije, koji kažu da se Vladimir Cvijan 5. januara 2018. godine utopio u reci, te da ne postoje naznake nasilne smrti. S obzirom na to da je Cvijan pre nego što je nestao iz javnog života 2013. godine bio otvoren protivnik režima, a o njegovoj smrti se nije znalo ništa do skoro, ceo slučaj otvara mnoge sumnje kako je dotični preminuo.


Takođe, grobno mesto Vladimira Cvijana obeleženo je samo njegovim imenom i datumom smrti, pa mnogi smatraju da je neko želeo da sakrije to da je Cvijan mrtav.

U intervjuu za Danas, Nemanja Šarović, nekadašnji visoki funkcioner Srpske radikalne stranke, a sadašnji predsednik pokreta "Ljubav, Vera, Nada" iznosi niz sumnji u vezi sa smrću Vladimira Cvijana.

- U obdukcionom zapisniku stoji vreme kada je smrt konstatovana, ali nema procene kada je smrt nastupila. Da li je Cvijanovo telo bilo u vodi dve nedelje, dva dana ili dva sata nakon smrti? Kako je došlo do sveže povrede, podliva i otoka koje je imao na čelu i koji su opisani u obdukcionom nalazu? Da li je bilo svedoka čitavog događaja ili ne? Ko je i gde pronašao "oproštajno pismo" o kome se spekuliše u javnosti? Zaista je mnogo pitanja koja se postavljaju u javnosti, a odgovora nema - kaže Nemanja Šarović u intervjuu za Danas.


S obzirom na razne špekulacije kako se "utopio" Vladimir Cvijan, ne čudi nas to kakve aluzije ima sudija Apelacionog suda Miodrag Majić, a pogotovu kada se uzme u obzir činjenica da ga već duži vremenski period vlast napada sa svih strana. Dobro je obavestiti javnost svoje preferencije, napraviti "zapisnik" i osigurati se, zlu ne trebalo.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...